BAŞKAN'IN MESAJI: Ölümünün 16. yılında Uğur Mumcu'yu anıyoruz. (23.01.2009)

Değerli araştırmacı gazeteci-yazar ve hukukçu Uğur Mumcu 24 ocak 1993 tarihinde hunharca katledilmiş, pek çok Türk aydını gibi faili meçhule kurban gitmiştir.

Uğur Mumcu bilindiği üzere demokrat, laik, cumhuriyetçi, devrimci, emekten, haktan ve özgürlüklerden yana taraf olmuş; demokratik ve tam bağımsız Türkiye idealine inanmış, yolsuzluklara, çetelere, emperyalistlere ve işbirlikçilere, terörle beslenenlere karşı durmuş, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerini yaşam biçimi olarak benimsemiş ve bu kavramların yaygınlaşması, yerleşmesi için aklıyla, yüreğiyle, kalemiyle son nefesine kadar mücadele vermiş değerli bir cumhuriyet aydınıdır.

Türk ulusunun aydınlanması için canından olmayı göze almış olan Uğur Mumcu’nun yaşamı da ölümü de; aydınlığın, onurlu bir duruşun, onurlu bir yaşamın, direncin sembolü olmuştur.

Karanlık yüzlerinin, aydınlığa çıkmasından korkan canilerin, ülkemizde bu güne kadar saklanabilmiş olmaları yüreğimizde bir burukluk yaratsa da, gelecekte aydınlığa çıkacağımıza dair umudumuz devam etmektedir. Uğur Mumcu, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çağdaş ve aydınlık Türkiye yolunda yürümeyi görev bilen yurttaşlarımıza rehber olmaya devam edecektir inancındayım.

Uğurlar olsun.

Av.Zeki KAHRAMAN