Ulusal Yargı Ağı Projesi çerçevesinde uzun süredir mahkemelerde açılmakta olan davalarda, sistemdeki bazı aksaklıklar nedeniyle zaman zaman yaşanan sorunlar ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile yazışma yapılmıştır. (11.03.2009)

Sayı : Tarih: 10.03.2009

ADALET BAKANLIĞI
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ANKARA

Ulusal Yargı Ağı Projesi çerçevesinde uzun süredir mahkemelerde davalar açılmakta ancak sistemdeki bazı aksaklıklar nedeniyle de zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Bunlardan biride UYAP menüsünde bazı davaların yer almamasıdır ki muarazanın men’i davası buna örnektir.

Sorunların çözümünde Baromuzca her zaman destek verildiği gibi diğer Barolarda aynı hassasiyeti göstermişlerdir. Bu nedenle UYAP ile ilgili bu tür sorunlarda da Barolardan destek alınmalıdır.

UYAP’da bulunmayan dava çeşitleri bakımından, yardımcı olabilmemiz ve meslektaşlarımızı yönlendirebilmemiz için UYAP menüsünde yer alan dava çeşitlerinin isimlerinin Başkanlığımıza bildirilmesi, muarazanın men’i davasının da listeye eklenmesi için gereği bilgilerinize sunulur.

Av. Zeki KAHRAMAN
Bursa Barosu Başkanı