Bursa Barosu yeni adliye binası için destek ziyaretlerinde bulundu. (20.08.2009)

Bursa Barosu, Bursa’ya yeni yapılacak adliye binası için belirlenen Ankara Yolu Otosansit girişindeki Karayolları Şantiyesi alanın yanlışlığını dile getirmeye devam ediyor.
Başta Bursa Barosu olmak üzere, kentteki hiçbir kurumun görüşü alınmadan belirlenen yerin yanlışlığı, muhalefet partilerinin il başkanlarıyla bazı sivil toplum örgütleri tarafından da dile getiriliyor.
Bursa Barosu’nun yeni adliye binasının kent merkezinde, halkın kolay ve kısa sürede ulaşabileceği bir alanda yapılması konusundaki görüşlerine destek yağıyor. Bursa Barosu Başkanı Av. Zeki Kahraman’ı makamında ziyaret eden Bursa Sivilay Derneği yöneticileri, adliye binası yerinin yanlışlığıyla ilgili gösterilen tavrı desteklediklerini belirttiler. Dernek yöneticileri ayrıca, Bursa Barosu’nun kente katkılarından ve kent halkı adına yürüttüğü hukuk mücadelesinden ötürü Başkan Kahraman’a plaket verdi.

SİYASİ PARTİ ZİYARETLERİ

Bursa Barosu Başkanı Av. Zeki Kahraman, ayrıca adliye binasıyla ilgili tartışmalar konusunda, muhalefet partilerinin il başkanlarını ziyaret ederek bilgi verdi ve bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda destek istedi.
Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri öncelikl DP Bursa İl Başkanı Füsun Yaşar’ı ziyaret etti. Kendisi de avukat olan Füsun Yaşar, belirlenen yerin yanlış olduğunu düşündüklerini, hatta partililerle birlikte söz konusu alanda basın açıklaması yaparak bunu dile getirdiklerini ifade etti.
Baro başkan ve yöneticileri, MHP İl Başkanı Arif Demirören’i de ziyaret etti. Kahraman, Demirören ile birlikte partinin diğer yöneticilerine gelişmeleri en ince ayrıntısıyla anlattı.
Baro yöneticilerinin son durağı ise CHP İl Başkanlığı oldu. İl başkanı Gürhan Akdoğan’ı da bilgilendiren Kahraman, adliye binasının sadece avukatların sorunu gibi gösterilmeye çalışıldığını, oysa adalet hizmetine ihtiyacı olan binlerce Bursalı’nın sorunu olduğunu ifade etti.
Kahraman, siyasi partilerin il başkanlarına, ilgili kişi ve kurumların görüşünü dikkate almadan dayatmacı bir tavırla yeni adliye binası belirleyen Bursa Milletvekili, Devlet Bakanı Faruk Çelik’i şikayet etti.

BURSA SİVİLAY DERNEĞİ ZİYARETİ

DEMOKRAT PARTİ ZİYARETİ