Daha önce çeşitli sivili toplum kuruluşları ve siyasi partilerden, yeni adliye binasının kent merkezine yapılması konusundaki görüşüne ortak bulan Bursa Barosu’na bir destek de Ahenk ve Hukuk Derneği ile Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan (BSMMM0) geldi. (01.09.2009)

Adliye binası konusunda Bursa Barosu’na destek yağıyor . Bursa Barosu, yeni adliye binasının Yıldırım İlçesi Otosansit Kavşağı’ndaki Karayolları Asfalt Şantiyesi’ne yapılması konusundaki tepkisinde yalnız değil…

Daha önce çeşitli sivili toplum kuruluşları ve siyasi partilerden, yeni adliye binasının kent merkezine yapılması konusundaki görüşüne ortak bulan Bursa Barosu’na, Ahenk ve Hukuk Derneği ile Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan (BSMMM0) destek geldi.

Dernek yöneticileriyle birlikte Bursa Barosu Başkanı Av. Zeki Kahraman’ı ziyaret eden Ahenk ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Hayati Selamet, Bursa’nın ihtiyacı olan yeni adliye binasının kent merkezinde yapılması konusundaki tepkiyi paylaştıklarını, bu konuda Baro Yönetimi’nin yapacağı bir eylem planını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Aynı şekilde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Baro Başkanı Kahraman’ı Adliye Sarayı’ndaki makamında ziyaret eden BSMMMO Başkanı Mesut Topçu da, adliyelerin hukukun üstünlüğünü göstermesi bakımından kentlerin tam ortasında yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Zeki Kahraman da, destek ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, adliye binalarının kentsel dönüşüm aracı olarak görülmesinin yanlışlığına dikkat çekti. Teknik adam olmamakla birlikte Yıldırım İlçesi’ni geliştirecek başka projeler önerebileceklerini ifade eden Kahraman, “Adliye binasının kent merkezinde olmaması sadece avukatların sorunu değil. Bu, tüm halkın sorunu… Adalet hizmetine ihtiyaç duyan herkesin sorunu... Adalet hizmeti, en ekonomik ve en hızlı şekilde ulaşılabilir olmalı” diye konuştu.