BURSA BAROSU

Sosyal Yardım ve Dayanışma Fon Müdürlüğünün yaptığı yardımlar. (07.01.2010)


Bu Haberi

Bu Haberi

Tweetle


Sayın Meslektaşım;
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı bünyesinde kurulan Sosyal Yardım ve Dayanışma Fon Müdürlüğünün sizler adına yapmış olduğu çalışmalara yönelik sizleri sms, ilan ve web sitelerimizden bilgilendirmeye çalıştık. Ancak uygulama hakkında yeterince bilgi aktaramadığımız ve bununla birlikte bazı sağlık kuruluşlarının Başkanlığımız ve Birliğimizin bilgisi dışında eksik ve yanlış yönlendirmelerle size ulaşmaya çalıştığını da öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Bu nedenle sizlere Fon çalışmaları hakkında doğru bilgi verme ihtiyacı duyulmuştur.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı 2004 yılının ikinci yarısında Sosyal Yardım ve Dayanışma Fon Müdürlüğünü kurmuş ve her geçen yıl geliştirerek 2006 yılında sağlık yardımını da eklemek suretiyle avukatlara, stajyer avukatlara ve çalışmayan avukatlara çeşitli yardımlarda bulunmaya başlamıştır.
 
Sosyal Yardım ve Dayanışma Fon Müdürlüğünün yaptığı yardımlar:
 
1)GEÇİCİ İŞGÖREMEZLİK YARDIMI
a)Bayan avukatlara doğum sonrası analık sebebiyle yapılan iş göremezlik yardımı (doğum belgesinin aslı ya da doğumun yapıldığı kurumdan alınan aslı gibidir örnekle başvurulur. Yardım tutarı Fon tarafından her yıl belirlenir. Geçmişe dönük olarak 1 takvim yılı içinde talep edilir.)
b)Hastalık sebebiyle geçici iş göremezlik yardımı (bu yardım türünde 21 gün ve veya üzerinde alınan Sağlık Kurulu Raporunun aslı ile başvurulur.Yardım en fazla yılda 90 gün üzerinden Asgari ücretin günlük kazanca uygulanması suretiyle hesaplanarak ödenir.)
c)Olağandışı haller sebebiyle geçici iş göremezlik yardımı (Bu yardım kaza, organ yetmezliği, kanser ve kalp rahatsızlıkları gibi uzun süreli tedavi gerektiren ve güç çareli hastalıklara yakalanmış avukatlara, stajyer avukatlara ve çalışmayan avukatlara başvuru nedenine göre kaza tespit tutanağı, Epikriz Belgesinin aslı ve Sağlık Kurulu Raporunun aslı ile başvurulan ve 5.000 TL lık bir yardım olup gerekli görüldüğü takdirde durumun tespitine göre Birlik Yönetim Kurulunca 25.000 TL ya kadar ek ödeme yapılabilen bir yardımdır.)
2)OLAĞANÜSTÜ YARDIM
Olağanüstü yardımdan sadece avukatlar yararlanır. Başvuru için Kaza Tespit Tutanağı bağlı olunan Baronun Yönetim Kurulunca verilen karar ile talep edilmesi gerekir.
 
3)CENAZE YARDIMI
Bu yardım avukatlar, stajyer avukatlar ve çalışmayan avukatlara cenaze masraflarının karşılanması amacıyla yapılır. Bildirim Baro tarafından yapılmaktadır. Ödeme ise vefat eden kişinin yakınlarına baro kanalıyla yapılır. Yardım Tutarı her yıl için Fon tarafından belirlenir.
 
2-SAĞLIK YARDIMI
 
Sağlık Yardımı üyelerin hastanede en az bir gece geçirmeleri koşuluyla ödenen ve www.barobirlik.org.tr adresinde Sosyal Yardım ve Dayanışma Yönergesinin Sağlık Yardımları esaslarında ayrıntılı olarak açıklanan teminat, istisna vs. gibi hükümlere göre ödenen ve bu yıl için üst sınırı 120.000 TL olan bir yardım türüdür. (Başvuru için Sağlık Kurulu Raporu, Epikriz Formu ve Fatura asılları gerekmektedir.)
 
Yukarıda açıkladığımız yardım türlerine müracaatınızı yapabilmemiz için TBBB web sitesinde yer alan Baroporttan bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir. Bilgi güncelleme alanında TBBB sayfanıza banka bilgilerinizi girdiğiniz takdirde yardım tutarları banka hesabınıza ödenmektedir. Banka hesabına ödenmeyen tek yardım Cenaze yardımıdır.
 
Hiçbir zaman ihtiyaç duymamanız dileğiyle, sağlıklı günler dilerim. 07.01.2010        
 
 
 

Bursa Barosu Başkanı
Zeki KAHRAMAN

 
 
 
 
 
 
 

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA
Telefon (0224) 251 66 06
Faks (0224) 251 62 49
E-Posta baro@bursabarosu.org.tr
CMK Servisi - Telefon (0 224) 272 50 44 – 272 50 67
Adli Yardım Servisi - Telefon (0 224) 223 28 23