BURSA BAROSU BAŞKANI ZEKİ KAHRAMAN VE BERABERİNDEKİ HEYET SELANİK BAROSU’NUN DAVETLİSİ OLARAK 22-24 OCAK 2010 TARİHLERİNDE SELANİK’TEYDİ.Ziyaret kapsamında Balkan Barolarının da katılımıyla Selanik’te düzenlenen “Avrupa ve Balkan Boyutlarıyla Yargı Sistemi” konulu konferansta Baro Başkanımız Zeki Kahraman konuşmacı olarak yer aldı. Selanik Barosu Başkanı Manolis An.Lamtzidis konferansın bitiminde sunduğu plaketle Baro Başkanımıza teşekkürlerini iletti. (29.01.2010)

AVUKAT KARDEŞLİĞİ

Bursa Barosu, Selanik Barosu ile kardeşlik ve işbirliği protokolü imzaladı. Geçen hafta Selanik’e giden Zeki Kahraman başkanlığındaki Bursa Barosu heyeti, Selanik Barosu tarafından düzenlenen uluslar arası panele katıldı. İlk gün gerçekleştirilen panelin konusu "Avrupa Ombudsmanının vatandaşları koruma mekanizmasının mahkemelere destek olma konusundaki rolü" ile ilgiliydi. Bu panelin en önemli konuşmacısı Avrupa Ombudsmanı Nikiforos Diamantouros oldu. Nikiforos’dan önce Baro Başkanı Zeki Kahraman Selanik Barosu üyelerinin ve Selanikli bürokratları selamlayan bir konuşma yaptı. Bu konuşmada hukukun dilinin ortak olduğunu ve bu tür işbirliği ve kardeşlik görüşmelerinin iki ülke halkı arasında var olan dostluğu pekiştireceğini ve geliştireceğini Selanik gibi tarihi geçmişi dünyaya mal olmuş ve Türkler açısından manevi değeri paha biçilmez bir kentte Yunanlı meslektaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Panelin ikinci gününün konusu da, Türkiye’de uzun bir süredir tartışılan ve yasa tasarısı hazır olan arabuluculuğu da kapsamına alan "Anlaşmazlıklara alternatif çözüm sistemleri”yle ilgiliydi. Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman da, karşı oldukları “Arabuluculuk Yasa Tasarısı” ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Panelin ardından Selanik Barosu ile Bursa Barosu arasında karşılıklı işbirliği ve eşitlik ilkelerine dayalı mesleki dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla kardeşlik protokolü imzalandı. Protokole Zeki Kahraman ile Selanik Barosu Başkanı Manolis Lamtzidis imza attı. Törene, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunu temsilen konsolos yardımcısı da katıldı.

Bursa ve Selanik baroları, stajyer değişimi ile ilgili program çalışması için de altyapı hazırlığı yaparken, Selanikli avukatlar, toplantılardan arda kalan zamanlarda Türkiye’den gelen konuklarına sıcak bir ev sahipliği gösterdiler.

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi gezen Bursa Barosu heyeti, Gümülcine’deki Türk Gençler Birliği’ni de ziyaret ederek, Türklerin sorunlarını dinledi.

Selanik Barosu ziyareti ile ilgili tüm giderler Selanik Barosu tarafından karşılanmıştır. Konukseverlikleri için Selanik Barosu Başkanı’na ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

ATATÜRK'ÜN EVİ GEZİLDİ

GÜMÜLCİNETÜRK GENÇLER BİRLİĞİ