Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerince Ziyaret Edildi. (03.02.2010)

Baro Başkanımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan görüşmede; 56. Kent Konseyini değerlendirdi. Bursa’da yapılacak Kamu yatırımlarının Bursa halkı ve kurumlar ile tartışılıp değerlendirilmesi girişimini onayladıklarını ancak bu tür toplantıların samimi olması ve kentlinin ortak iradesini yansıtabilmesi için kararlar alınmadan önceki süreçte yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yeni Adliye Sarayı ile ilgili Bursa Barosu’nun düşüncelerini tekrarladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; Yeni Adliye Sarayı ile ilgili karar alma sürecinde Belediyenin dahil edilmediğini, Bakanlığın kendi başına tasaruffta bulunduğunu, Otosansit yakınındaki Karayolları Şantiyesi arazisine İstinaf (Bölge) Adliye Mahkemesi yapılması gerektiğini, mevcut Adliye Sarayı’nın fiziki mekan yetersizliği sorununun ise çevresinde yapılacak düzenlemeler ile çözülebileceğini, bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşeni yapacağını, eğer başka bir yerde Bursa Adliye Sarayı yapılması planlanırsa bu konuda da yardımcı olacaklarını söyledi.

Bu konu dışında Bursa Barosunun bugüne kadar yaptığı ve yapacağı faaliyetlerde kamu menfaati ve halkın hukuk bilincinin artırılması hedeflendiğinden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkı sunması istendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe her türlü maddi manevi katkıyı sunacaklarını belirtti. Bazı faaliyetlerin ortaklasa yapılması konusunda prensip olarak anlaşmaya varıldı.