KDV Yasası Kapsamında meslektaşlarımız hakkında yapılan vergi denetimi, Başkanlığımızın girişimleri, Bursa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Tunçak’ın katkıları ve Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in talimatlarıyla ülke genelinde durdurulmuştur. (15.04.2010)

KDV Yasası kapsamında meslektaşlarımız hakkında yapılan vergi denetimi, Başkanlığımızın girişimleri, Bursa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Tunçak’ın katkıları ve Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in talimatlarıyla ülke genelinde durdurulmuştur.

Katma Değer Vergisinde vergiyi doğuran olay, uygulamada karşılaşılan en önemli sorunlardan birisini teşkil etmektedir. Katma Değer Vergisi ticari kazanç hükümlerine uygun bir düzenleme ile “tahakkuk esasını” kabul etmektedir. Hizmeti veren yönünden vergiyi doğuran olayın gerçekleşmesine rağmen, hizmet bedeli henüz tahsil edilemediğinden, mevcut yasa bir takım mağduriyetlere sebebiyet vermekte, müvekkilden tahsil edilemeyen verginin, vergi dairesince ödenmesinin talep edilmesi şeklinde adil olmayan bir durum ortaya çıkmaktadır.

Bu noktadan hareketle, özellikle Serbest Meslek sahibi olanlar açısından uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi için, Katma Değer Vergisinde serbest meslek kazançlarını düzenleyen Gelir Vergisi Kanununa uygun bir takım yasal düzenlemelere gidilmesi gerektiği bilinmektedir.

Bu konuda hazırlanan değişiklik teklifi, ilgilenmeleri için Bursa Milletvekillerimize gönderilmiştir.

KDV Yasası’nda yanlış uygulamaya sebep olan ilgili madde değiştirilinceye kadar, KDV Yasası kapsamında avukatlar için hayati önem arzeden vergi denetiminin durdurulmasının sağlayan Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e; desteği ve katkısı nedeniyle meslektaşımız, Bursa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Tunçak’a, meslektaşlarımızın mağduriyetini gidererek mesleğimize ve meslektaşlarımıza gösterdikleri ilgi, adil ve barışçıl yaklaşımları için teşekkür ederiz.

Tasarı metnine ulaşmak için tıklayınız…