Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi 2009-2010 dönemi çalışmaları kapsamında, 25 Stajyer Avukatımız Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. (20.04.2010)

Stajyer Avukatlarımız, TBMM ziyaretleri kapsamında Komisyon toplantılarına da katılarak yapılan çalışmalara tanıklık ettiler; muhalefet liderleri ile görüştüler ve grup toplantılarına katılarak partilerin çalışma programları konusunda bilgi edindiler.

Stajyer Avukatlarımız, TBMM ziyaretleri kapsamında Komisyon toplantılarına da katılarak yapılan çalışmalara tanıklık ettiler. Önceki Dönem Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılarımızdan Ertuğrul Yalçınbayır’ın girişimleri ile gerçekleştirilen organizasyonla stajyer avukatlarımızın ufuklarını açarak, hiçbir partide yer almasalar bile siyasete olan ilgilerinin arttırılması, nitelikli insanların siyasete atılmalarına olanak yaratılması; son dönemlerde mesleğimizin itibar ve mevzi kaybettiği de dikkate alınarak avukatlık mesleğinin çıtasının yükseltilmesine katkı sunulması amaçlanmıştır.

Baro Başkanlığımızın, stajyer avukatlarımızın meslek yaşamları boyunca bağlı kalacakları yasaların nasıl yapıldığı konusunda görerek bilgi sahibi olmaları düşüncesiyle bu yıl ilk kez başlattığı TBMM inceleme programı 29 Mart – 15 Nisan 2010 tarihleri arasında 3 gurup halinde yürütülmüştür.

1. Gurup (29 Mart-1 Nisan 2010)
• Yıldırım Hacıoğlu
• Ersin Aktaş
• Betül Onat
• Seda Kara
• Özgül Sav
• Fatmagül Yıldırım
• Emine Bahçıvan
• Merve Evin

2. Gurup (5 – 8 Nisan 2010)
• Münevver Akalın
• Didem Koçaker
• Berat Sevcan Hamaloğlu
• Hülya Avcı
• Rabia Efe
• Aybars Yılanlı
• Ersan Erden
• Emre Öbek
• Fatih Erdim

3. Gurup (12-15 Nisan 2010)
• Oğuzhan Seyhan
• Özge Tetiköz
• Şermin Beşli
• Seçil Cihanda Mihalıçlı
• Meryem Avcı
• Seçil Yavuz
• Gülcan Uygur
• Gökhan Berber

Stajyerlerden en şanslı olanı ise Münevver Akalın oldu. Akalın, son günlerde Türkiye’nin kilitlendiği Anayasa değişikliğini tartışan Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarını izleme olanağı buldu.

TBMM ziyaret gruplarının liderleri, programın sonlanmasının ardından Baro Başkanımız Zeki Kahraman’ı ziyaret ederek izlenimlerini aktardılar.

29 Mart-1 Nisan, 5-8 Nisan ve 12-15 Nisan tarihleri arasında TBMM’de bulunan ve çeşitli komisyonların çalışmalarını izleme olanağı bulan stajyer avukatlardan Yıldırım Hacıoğlu, Münevver Akalın, Betül Onat, Oğuzhan Seyhan ve Didem Koçaker, Baro Başkanımız Zeki Kahraman’a, destek ve ilgileri nedeniyle teşekkür ettiler.