Baromuz Kadın Hukuku ve Çocuk Hakları Komisyonlarının katkılarıyla, Gürsu’daki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantılarının ilk bölümü 22 Nisan 2010 tarihinde sonuçlandı. (22.04.2010)

Gürsu Kaymakamlığı’nın talebi üzerine, Baro Başkanlığımızın katkılarıyla, ilçelerinde bulunan liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi şeklinde ortak bir proje geliştirilmiştir.

• Türk Ceza Kanunu’nda cinsel istismar suçu ve cezası
• Ailenin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde aile içi şiddetin önlenmesi,
• Türk medeni kanununda nişanlanma, evlenme, boşanma, nafaka, mal rejimi
konularında öğrencilerin aydınlatılmasını amaçlayan ve 2009-2010 yılı eğitim dönemi içerisinde, Gürsu ilçesi genelinde 6 okulda gerçekleştirilen proje kapsamında

• Gürsu Sağlık Meslek Lisesi,
• Yıldız Tekstil Lisesi, Zuhal Dörtçelik EML
• TSO Gürsu EML
• İMKB Anadolu Lisesi
• Latif Dörtçelik Ticaret Meslek Lisesi

öğrencileri, Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu ve Kadın Hukuku Komisyonu üyesi avukatlar tarafından Türk Ceza Kanunu’ndaki cinsel istismar suçu ve cezası, aile içi şiddet ile nişanlanma, evlenme, boşanma, nafaka, mal rejimi gibi konularda bilgilendirildi.

Projenin ilk etabı, 22 Nisan 2010 Perşembe günü Baro Başkanımız Zeki Kahraman, Gürsu Kaymakamı H.İbrahim Türkoğlu, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk ile eğitim verilen okulların müdürlerinin de katılımıyla Gürsu Anaokulu’nda düzenlenen plaket töreniyle sona erdi.

Toplantıların bazıları, kız-erkek öğrenciler için ayrı ayrı gerçekleştirildi. Bilgilendirmeyi, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Nevin Canbaz, komisyon üyeleri Av. Sibel Özbudak, Av. Suna Soydaş,

Av. Kutsal Kalezade, Av. Gizem Güngör, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Murat Toruk, komisyon üyesi Av. Mefharet Öztürk ile Av. İpek Bayraktar yaptı.

Öğrencilerin genelde odaklandığı konu, kız-erkek arkadaş ilişkisine ilişkin hukuki yaptırımlar oldu. Toplantılarda, cinsel istismar suçunun, sadece fiziki temasla gerçekleşmediği, cinsel içerikli sözler sarfetmek, fotoğraf ya da başka objeler göstermekle de suçun oluşabileceğine işaret edilerek, bu tip durumlarla karşılaşıldığında hiç kimseden korkmadan, utanmadan bir aile büyüğü yardımıyla polis ya da jandarmaya başvurulması gerektiği konusunda öğrenciler uyarıldı.

Gürsu’daki bilgilendirme toplantılarının ilk etabı, 22 Nisan 2010 Perşembe günü, Baro Başkanımız Zeki Kahraman, Gürsu Kaymakamı H.İbrahim Türkoğlu, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk ile eğitim verilen okulların müdürlerinin de katılımıyla Gürsu Anaokulu’nda düzenlenen törenle sona erdi. Törende Bursa Barosu Başkanı Kahraman ile bilgilendirme yapan avukatlara plaket verildi.

Gürsu'daki eğitim projesinin yürütülmesinde görev alan Baromuz Kadın Hukuku ve Çocuk Hakları Komisyonu üyelerine teşekkür ederiz.