Türkiye Barolar Birliği’nce hazırlanmış ve Başkanlığımızca da desteklenen Gelir Vergisi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanın Tasarısı’na bir madde eklenmesine ilişkin teklif metni hazırlanarak Bursa Milletvekillerine, TBMM Başkanlığı’na Adalet Bakanlığı’na Maliye Bakanlığı’na AKP Grup Başkanlığı’na CHP ve MHP Grup Başkanlığı’na gönderilmiştir. (09.07.2010)

Sayı : Tarih: 09.07.2010

Sn.........

Bilindiği üzere Katma Değer Vergisi Yasası’nın 10. Maddesi gereğince avukatların defter ve kayıtları incelemeye alınmıştır. Yapılan inceleme Katma Değer Vergisi Yasası’nın10. Maddesine uygun olmakla birlikte mesleğimizin özüne ve çalışma koşullarına uygun bulunmamaktadır. Bu şekilde uygulanması halinde Anayasa’da açıkça belirtilen hak arama hürriyeti dahil olmak üzere vatandaşlarımızın pek çok hakkı ihlal edilmiş olacaktır. Adil ve hakkaniyete uygun olmayan bu uygulamanın ortadan kaldırılması için Türkiye Barolar Birliği’nce hazırlanmış ve Başkanlığımızca da desteklenen Gelir Vergisi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanın Tasarısı’na bir madde eklenmesine ilişkin teklif metni ektedir.

Teklif metninin Gelir Vergisi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na bu şekliyle eklenmesi için katkı ve desteğinizin sağlanması hususunu bilgilerinize sunarım.

Zeki KAHRAMAN
Bursa Barosu Başkanı

Eki : Gelir Vergisi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanın Tasarısı’na bir madde eklenmesine ilişkin teklif metni