CHP Bursa Milletvekili Sayın Kemal Demirel de, Bursa Adliyesi'nin yeri konusunda Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmak üzere yazılı soru önergesi vermiştir. (05.08.2010)

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sn. Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Kemal DEMİREL
Bursa Milletvekili

1. Bursa ilimizde faaliyet gösteren adliye binasının mekan yetersizliği sorununun çözümlenmesi ile ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış çalışmalarınız nelerdir?

2. Fiziki olarak yeterli olmayan adliye binası yüzünden, ihtiyaç duyulan yeni mahkemelerin açılamaması nedeniyle ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi için neler yapmayı planlıyorsunuz?

3. Yeni adliye binası yerinin tespiti ile ilgili olarak ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

4. Halen adliye binasının bulunduğu yerde, boş alanların değerlendirilerek, yeni adliye binası yapılmamasının sebepleri nelerdir?

5. Bursa adliye binası yapılmak üzere tahsis edilen ve şehrin dışında bulunan arsa hangi bilimsel kriterlere göre belirlenmiştir?

6. Bursa ilimizde, fiziki yetersizlikler nedeniyle geciken adli işlerin ve bu yönde yaşanan mağduriyetlerin çözülmesi amacıyla, eski adliye binasının olduğu yere yeni adliye binası oluşturulması amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?