Noterleri de yargı erki içine alınmasını sağlayacak Noterler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin yasalaşmaması için Bursa Milletvekillerine yazı yazılmıştır. (02.03.2007)

Sn.Milletvekili

TBMM – ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonunda 22.02.2007 Perşembe günü saat 10.30’da görüşmelerine başlanacak olan Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair (Noterler Kanunu’nda Değişiklik yapılmasına dair) teklif ile yargı yetkisi içine giren bazı konular noterlere devredilmek istenmektedir.

Bu değişikliğin yasalaşması halinde mahkemelerce yapılan bir takım işlemler noterler tarafından yapılabilecektir.

Yargının üç unsuru hakim-savcı-avukattır. Noterlik yargının dışında bir kurum olduğu halde yargı yetkisi verilmesi sistemin özüne aykırıdır. Bu durum noterleri de yargı erki içine alacak bir sonuç doğurmaktadır.

Bu nedenle teklifin yasalaşmaması yönünde çalışma yapmanızı beklediğimizi bilgilerinize sunarız.

Bursa Barosu Başkanı
                                                                                                             Av. Asude ŞENOL