“Uyanın! 2023 Kemalist Cumhuriyet’in Sonu” adlı kitabın yazarı mali müşavir Aydın Keleşoğlu, Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman’ı makamında ziyaret ederek, imzalı kitabını hediye etti. (14.02.2011)

"Karşı devrimle mücadelenin adı milli mücadeledir"

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, Türkiye’de cumhuriyet değerlerinin ve anayasal kurumların önce sulandırılıp sonra yok edildiğini, buna karşı verilmesi gereken mücadelenin adının da “milli mücadele” olduğunu söyledi.

“Uyanın! 2023 Kemalist Cumhuriyet’in Sonu” adlı kitabın yazarı mali müşavir Aydın Keleşoğlu, Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman’ı makamında ziyaret ederek, imzalı kitabını hediye etti. Türkiye’de bugün yaşananlarla, Osmanlı’nın son yıllarında yaşananlar arasındaki benzerliklere dikkat çeken Keleşoğlu, “Sadece bugün değil, 90 yıl önce, Osmanlı Devleti batarken de yaşandı bu olaylar” diye konuştu.

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, paranoyak olmadıklarını belirterek “Sadece son 10 yılda yaşananların siyasi iktidar tarafından yapılanların ve bunlara ilişkin satır aralarını tarih bilgisiyle de besleyerek doğru okumaya çalışıyoruz. Bu doğruları da halkımızla paylaşmayı, vatansever ve aydın olmanın gereği sayıyoruz” dedi.
Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman şunları söyledi:

“Türkiye’de net olan bir şey var. Cumhuriyet değerleri ve anayasal kurumlar önce sulandırılıp sonra yok edilmektedir. Buna karşı verilmesi gereken mücadelenin adı da milli mücadeledir. Ya onurumuzla yaşayacağız ya da değişim denen bu karşı devrimin altında kalacağız. Bu noktada, Mustafa Kemal’in Bursa nutkunda belirttiği gibi elimizde ne varsa onunla direneceğiz. Bu bakımdan toplumun üzerindeki kara bulutları, gözlerdeki sis perdesini aralayacak insanları ve eserleri desteklemek zorundayız.”