Bursa Barosu Geleneksel 7. Tavla Turnuvası 24.02.2007 tarihinde Bursa Barosu Adli Yardım Merkezi'nde (Baroevi'nde) yapıldı. (12.03.2007)

Baroevindeki turnuvada finalde Stj. Av. Ahmet COŞKUN’U 5–4 yenen Av. Mücahit AVCU şampiyon oldu.

Bursa Barosu Geleneksel 7. Tavla Turnuvası 24.02.2007 tarihinde Bursa Barosu Adli Yardım Merkezi’nde (Baroevi)nde yapıldı. Her sene katılımın ve ilginin giderek arttığı turnuvaya bu sene rekor sayıda ( 84) avukat katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmalarda oyuncular tavladaki bütün hünerlerini sergilediler. 40 oyuncunun ön eleme turu ile başladığı turnuvada 64 oyuncu, her biri 16 kişiden oluşan A, B, C, D gruplarında mücadele etti. İkinci ve üçüncü turla birlikte çeyrek finali de geçen Ahmet COŞKUN A Grubunu, Mahmut SÖNMEZ B Grubunu, Turgut NEŞELİ C Grubunu , Mücahit AVCU da D Grubunu birinci olarak bitirdi.

Turnuva öncesi çekilen kuraya göre: Ahmet COŞKUN, Mahmut SÖNMEZ ile yarı finalin birinci maçını oynarken, Turgut NEŞELİ de Mücahit AVCU ile karşılaştı. Ahmet COŞKUN 5–2 , Mücahit AVCU da 5–3 rakibini yenerek final oynama hakkını kazandı.

Turnuva üçüncüsünü belirleyecek karşılaşmada Turgut NEŞELİ, rakibi Mahmut SÖNMEZİ 5–2 yenerek bu seneki organizasyonun üçüncülüğünü elde etti.

FİNAL

Final karşılaşması ise adına yaraşır bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Mücahit AVCU bir ara 4–1 öne geçmesine rağmen, bu avantajını kullanamayınca maç 4-4'e geldi. Kazananın turnuva birincisi olacağı son oyunu alan Mücahit AVCU maçı 5–4 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Böylece turnuva, her yıl yeni bir şampiyon çıkarma özelliğini de devam ettirmiş oldu.

Turnuva sonrasında şampiyon olan AVCU’ ya plaketini ve ödülü olan Dijital Fotoğraf Makinesini, Baro Başkan Yardımcısı Av. Zeki KAHRAMAN verirken ikinci olan stajyer Avukat Ahmet COŞKUN' a plaketini ve ödülü olan televizyonu Baro Genel Sekreteri Av. Şerafettin İRMİŞ verdiler. Turnuva üçüncüsü olan Av. Turgut NEŞELİ plaket ve kablosuz telefon ödülünü Baro Saymanı Av. Gürkan ALTUN ’ dan alırken , dördüncü Av. Mahmut SÖNMEZ de kablosuz telefon ödülünü Av. Güner AKLAN' ın elinden aldı.

22.02.2007 tarihinde hizmete giren Baroevi'nde ilk kez yapılan bu senekî turnuvada, sabahın ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar, katılanlara sıcak içecekleri ücretsiz olarak ikram eden Baroevi işletmecisi Puîcînella katılanlardan tam not aldı.