Bursa Barosu’nun sosyal sorumluluğu gereğince Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren etkinlikte 60 çocuk gönüllerince eğlendi.
Animasyon yarışmalarının ardından, etkinliğe katılan çocuklar arasında “yetenek” yarışması da düzenlendi. Jüri üyeliğini protokol mensuplarının yaptığı yarışmada çocukların kimi şarkı söyledi, kimi dans etti, kimi şiir okudu.
Bursa Barosu Başkanvekili Şerafettin İrmiş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde cezaevinde şimdiye kadar yapılmamış bir etkinlik düzenleyerek, tutuklu çocukların farklı bir gün geçirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.
Etkinliğe, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Sadık Bölek, Bursa Barosu Başkanvekili Şerafettin İrmiş, önceki dönem başkanlarından Yahya Şimşek ve Zeki Kahraman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Bozdemir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, Bursa E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Savcısı Murat Avcı ve Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, Bursa Barosu Yönetim Kurulu ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, stajyer avukatlar ve etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
Pekin İlkeleri gereğince, genç insanların “kabahatli” ya da “suçlu” olarak damgalanmaktan olumsuz yönde ve önemli oranda etkilenmemeleri ve zarar görmemeleri açısından, küçüğün afişe olması veya damgalanması gibi zararlara yol açabilecek durumların önlenmesi için gizliliğe azami özenin gösterilmesi öngörülmektedir. Gizlilik ilkesi, aleniyet kuralının bir istisnası olup, küçüğün kimliğinin ortaya çıkmasına neden olabilecek her tür bilginin yayınlanmasının yasaklanmasını öngörmektedir. Bu sebeple, suça sürüklenen çocukların afişe edilmediği fotoğraflar seçilerek paylaşılmıştır. |
Yalnız değildik.
Bursa Barosu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bursa E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun desteğiyle düzenlediği “CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ”nin gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.