BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI İLE BLAGOEVGRAD BAROSU BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN KARDEŞLİK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE BLAGOEVGRAD BAROSU ZİYARET EDİLDİ. (17.11.2011)

Bursa Barosu Başkanlığı ile Blagoevgrad Barosu Başkanlığı arasında imzalanan “Kardeşlik ve İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, bağımsız savunmayı temsil eden avukatların bilgi ve deneyimlerini arttırmak düşüncesi ile her iki baronunda staj eğitim ve meslek içi eğitim kapsamında ülkelerin hukuk sistemlerinin yerinde incelenmesi amacıyla planlanan karşılıklı ziyaretlerin ikincisi 30-09-2011 ile 05-10-2011 tarihleri arasında Blagoevgrad’da gerçekleştirildi. Ziyarete Baromuzu temsilen Baro Eski Başkanımız Av. Zeki KAHRAMAN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Atilla ATİK ve Av. Gülcihan Mutlu KAHRAMAN, ayrıca Avukatlar Av. Fikriye Merve EVİN, Av. Ayça AKGÜN ve Av. Yıldırım HACIOĞLU ve Stajyer Avukatlar Stj. Av. Cihan KAYRAK, Stj. Av. Begüm KARAPINAR, Stj. Av. Volkan AKIN, Stj. Av. Merve GENÇOĞLU ve Stj. Av. Orhan ALİOĞLU katılmıştır.

Cuma 30.09.2011
Akşam saatlerinde Razlog’da Blagoevgrad Barosu’nun konaklamamız için seçtiği ilk otele giriş yapıldı. Blagoevgrad Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile resmi akşam yemeği yenildi.

Cumartesi 01.10.2011
Bulgaristan’ın Blagoevgrad eyaletinin kayak merkezi olan Bansko tanıtıldı. Bansko ilçesinde Nikola Vaptsarov Müzesi gezildi.

Bansko’da Trinity Kilisesi tanıtıldı. Ayrıca dünya kültür mirası olarak Avrupa Birliği tarafından korunan Bansko tarihi evleri Bulgar meslektaşlarımızla rehber eşliğinde gezildi. Blagoevgrad eyaletinin Razlog ilçesinde Ulusal Halk Dansları festivaline gidildi. Daha sonra UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınan Pirin Ulusal Parkı gezildi.

Pazar 02.10.2011
Dobarsko’da geleneksel kahvaltı ve piknik yapıldı. Dobarsko kasabasından Pirene Dağlarına hareket edilip, Bulgaristan’ın doğal güzellikleri tanıtıldı.

Pazartesi 03.10.2011 Cumhurbaşkanı Eski Danışmanı olan Blagoevgrad Belediye Başkanı Kostadin PASKALEV ziyaret edildi.

Blagoevgrad Baro Başkanlığı ziyaret edildi.
Blagoevgrad Bölge İdare Mahkemesi Başkalığı ziyaret edildi.

Blagoevgrad Başsavcılığı ziyaret edildi.

Salı 04.10.2011 Sofya’ya Bulgaristan Barolar Birliği ve Bulgaristan Yargıtay Başkanlığı resmi ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere hareket edildi.

10.30’da Bulgaristan Barolar Birliği ziyaret edildi.

11.30’da Bulgaristan Yargıtay Başkanlığı ziyaret edildi.

Çarşamba 05.10.2011 Blagoevgrad Yerel Mahkemeleri Başhakimi yerinde ziyaret edildi.

Ağır Ceza Mahkemesinde uygulamaya örnek teşkil etmesi açısından bir duruşma izlendi.

Son olarak aynı gün öğleden sonra Blagoevgrad Baro Başkanlığı tarafından Baromuz Yönetim Kurulu üyeleri, avukatlarımız ve stajyer avukatlarımıza katkılarından dolayı katılım sertifikaları, plaketleri ve rozetleri verildi.

Fikriye Merve Evin, Ayça Akgün, Merve Gençoğlu, Begüm Karapınar, Volkan Akın, Yıldırım Hacıoğlu, Orhan Alioğlu ve Cihan Kayrak’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.