BURSA'DA SAVUNMA MESLEĞİNİN 100.YILI BAROEVİ LOKALİ'NDE COŞKUYLA KUTLANDI. (20.04.2007)

Ali Rıza KÖSTENDİL'in 16 Nisan 1907 de dava vekilliği yapmaya başlamasıyla, Bursa'da savunma mesleğinin 100.yılı Baroevi Lokalinde verilen bir kokteyl ile kutlandı.

Bursa Valisi Nihat CANPOLAT, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ER, İdari Yargı Komisyon Başkanı Ö.Rahmi KOLCU, Emniyet Müdürü Tahsin DEMİR, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Canan ŞENER, Baromuzun önceki başkanlarından Turgut BULUT, İsmail ACAR, Yahya ŞİMŞEK ve Ali ARABACI ile Bursa Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Yılmaz ÖZEN, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan DEMİRÖZ, BESOB Başkanı Arif TAK, Mimarlar Odası Başkanı Melih TÜRA, KTVKK Başkanı Prof.Dr. Neslihan DOSTOĞLU, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin KONÇAK, hakimler, savcılar ve çok sayıda avukatın katıldığı kokteyl coşkuyla sürdü.

100.yıl pastasını kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Asude ŞENOL; "Bursa Barosu Avukatları; Bursa-Bursalılar-Ülkemiz ve halkımız için çalışmış, insanlarımızın adalete erişiminin ve adil yargılanmasının sağlanmasında önemli rolleri ve katkıları olmuştur. Yargının bağımsızlığı ve demokratikleşmesinde savunmanın önemi nedeniyle özgürlük ve bağımsızlığından asla ödün vermeyen Bursalı Avukatlar ve Bursa Barosu, bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesinin hayat bulması ve hukuk devletinin gerçekleşmesi için çalışmalarını duraksamadan sürdürecektir." dedi.