UYAP (ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ) SEMİNERİ, 28 NİSAN 2007 ve 29 NİSAN 2007 TARİHLERİNDE BAROEVİ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ. (30.04.2007)

Ankara Barosu' nun Katkılarıyla gerçekleştirilen UYAP Senineri Baroevi Konferans Salonunda çok sayıda avukatın katılımıyla gerçekleştirildi. Konuşmacılardan Av. Çağatay CENGİZ Uyap Sistemin kullanımı için gerekli olan programlar ve sistem gereksinimleri konusunda bilgi verdikten sonra, yine Ankara Barosu ve Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan CD yi tanıtarak CD ile birlikte gelen "UYAP E-Takip Avukat Uygulaması" programının kullanımı konusunda bilgi verdi. Programla E-Takip hazırlamayı uygulamalı olarak sinevizyondan göstererek katılımcıları bilgilendirdi.

İkinci bölümde ise söz alan Av. Özgür ERALP, Adalet Bakanlığı'nın İnternet sayfasından UYAP Sistemine geçen illeri gösterdikten sonra Uyap Avukat Portal İnternet Sayfasının tanıtımını yaptı. Bu sayfanın kullanımı için öncelikle Sertifika alınması gerektiğini vurgulayan ERALP, Uyap Sistemi ile adliyeye gitmeden duruşmaların ve dosyaların durumunun kontrolünün dünyanın her hangi bir bölgesinden internet aracılığı ile mümkün olduğunu bunun yanında isterseniz dosyaya evrak gondermenin bile mümkün olduğunu uygulamalı olarak sinevizyondan katılımcılara gösterdi.

Son olarak dijital imza olayına değinen ERALP, artık ıslak imzanın yerine elektronik imzanın alacağını boylece online imzalı evrak gondermenin avantajlarını yine uygulamalı olarak göstererek soru cevap bölümüne geçildi ve seminer tamamlanmış oldu.