BURSA BAROSU

BASIN AÇIKLAMASI (16.03.2012) (26.03.2012)


Bu Haberi

Bu Haberi

Tweetle






  • BURSA BAROSU BAŞKANI BİRKAN, HAYVAN HAKLARI İHLALLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

  • ZEKERİYA BİRKAN: AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCI DÖVMEK DEĞİL…

  • MUDANYA SINIRLARINDA YAŞANAN GÖRÜNTÜLERE, BURSA BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU’NDAN KINAMA GELDİ…

  • BURSA BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI ÜMRAN BABACAN: MUDANYA’DA HAYVAN OLMAK ÖLÜME MAHKÛM OLMAK DEMEKTİR.

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, düzenlediği basın toplantısında 21’inci yüzyılın gereklerini yerine getirmek için çalıştıklarını belirtirken, “Bursa Barosu ve Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak hayvan hakları konusunda ihlalleri bulunan Mudanya Belediyesi’ni uyarıyor ve kendilerini işbirliğine davet ediyoruz” dedi.

Bursa Barosu Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Mudanya Belediyesi sınırları içerisinde yaşanan hayvan hakları ihlallerine değinen Bursa Barosu Başkanı Birkan, Bursa Hayvan Hakları Komisyonu ve Bursa Barosu olarak Mudanya Belediyesi’ni bu konuda işbirliğine davet ettiklerini belirtti.

“Biz Bursa Barosu olarak sadece kişilerin hukuku ve hakkını savunmuyoruz” diyen Birkan, “Bizlerin görevleri 21 yüzyılda sadece insanların hak ve hukukunu korumak değil, evcilleştirdiğimiz ve hiçbir günahı olmayan ama bizimle beraber yaşamak zorunda olan hayvanlarımızın da haklarını ve hukuklarını korumaktır” dedi.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, vatandaşları 5199 sayılı yasada belirtilen hususlara uymaya davet eden Zekeriya Birkan, Bursa Barosu’nun Valiliğin öncülüğünde oluşturulan il hayvan hakları koordinasyon kurulunun da üyesi olduğunu ifade etti. Birkan, malum yasada belirtilen konulara riayet edilip edilmediğini ise Bursa Barosu ve Hayvan Hakları Komisyonu olarak denetlemeye özen gösterdiklerinin altını çizdi.

AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL

Belediyelerle işbirliklerine hazır olduklarını söyleyen Bursa Barosu Başkanı Birkan, “Geçtiğimiz hafta Bursa’daki tüm belediyelere mektup göndererek hayvan haklarıyla ilgili 5199 sayılı yasada belirtilen ve onlara yüklenen görevleri yapıp yapmadıkları noktasında uyarılarda bulunduk. Özellikle lokantalar ve otellerdeki artık yemeklerin alınıp sokak hayvanlarına verilip verilmediği noktasında özen gösterilmesini istedik. Diğer konulardaki ihtiyaçların giderilip giderilemediği konusunda bizlere geri dönüş yapmalarını istedik. Göndermiş olduğumuz bu mektup tüm belediyelerimiz tarafından sıcak karşılandı ve işbirlikleri için zemin oluşturuldu” diye konuştu.

Amaçlarının üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek olmadığını söyleyen Birkan, “Bizim amacımız hiçbir belediye başkanını veya çalışanını suçlamak değildir. Bizim amacımızı yasanın belirtmiş olduğu önlemlerin bu kurumlar tarafından alınmasını temin etmektir. Hayvan hakları komisyonumuzun çok yoğun müdahalelerine ve uyarılarına karşın maalesef Mudanya Belediyesinde bu konularla ilgili sıkıntılar bize aksetmiştir. Hayvan hakları komisyonumuz Mudanya’da daha önce barınaklarla ilgili düzenlediği bir basın toplantısında birçok hayvanın kısırlaştırılmadığını, kısırlaştırılan hayvanların ise eski doğal yaşam alanlarına bırakılmadığını tespit etmiştir. Bu konuda yapılan açıklamada belediye yetkilileri uyarılmış, ama bir netice alınamamıştır. Bu toplantı vesilesiyle de konuya tekrar dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan ise yaptığı açıklamada ilgili yasanın Mudanya Belediyesi sınırları içerisinde uygulanmamasından şikayetçi olduklarını söylerken, “Mudanya Belediyesi’nde hayvan olmak ölüme mahkum olmak demektir. Bu görüntüler bizi kahrediyor. Yetkililer bu görüntüleri görüp daha fazla hayvan ölümlerine göz yummamalıdır” dedi.

 
 

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA
Telefon (0224) 251 66 06
Faks (0224) 251 62 49
E-Posta baro@bursabarosu.org.tr
CMK Servisi - Telefon (0 224) 272 50 44 – 272 50 67
Adli Yardım Servisi - Telefon (0 224) 223 28 23