Bursa Barosu’nun, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın katkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlediği “2. CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ” 25 Nisan 2012 Çarşamba günü Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. (03.05.2012)

CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ

25 NİSAN 2012

Bursa Barosu’nun sosyal sorumluluğu gereğince Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan yaklaşık 50 çocuğun gönüllerince eğlenmeleri amacıyla Çocuk Hakları Komisyonu’nun katkılarıyla düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren etkinliğin müzik ve animasyon gösterileri Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluklarınca yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde tutuklu çocukların farklı bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla cezaevinde ikinci şenliği düzenleyen Bursa Barosu Başkanlığı’nca etkinlik öncesinde cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan 12-18 yaş arasındaki çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Oktay Yıldırım ve Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan’ın açılış konuşmalarının ardından müzik ve animasyon gösterileri ile devam etti.

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlü çocukların tekzip kursunda hazırladıkları tablolar Baro Başkanımız Zekeriya Birkan’a ve Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Murat Toruk’a hediye edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Bursa Barosu Önceki Başkanı Turgut Bulut, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, etkinliğe destek veren kuruluşların temsilcileri katıldığı şenlik, etkinliğe katkıda bulunan kurum-kuruluşların plaketlerinin verilmesinin ardından kapanış kokteyli ile sona erdi.

Pekin İlkeleri gereğince, genç insanların “kabahatli” ya da “suçlu” olarak damgalanmaktan olumsuz yönde ve önemli oranda etkilenmemeleri ve zarar görmemeleri açısından, küçüğün afişe olması veya damgalanması gibi zararlara yol açabilecek durumların önlenmesi için gizliliğe azami özenin gösterilmesi öngörülmektedir. Gizlilik ilkesi, aleniyet kuralının bir istisnası olup, küçüğün kimliğinin ortaya çıkmasına neden olabilecek her tür bilginin yayınlanmasının yasaklanmasını öngörmektedir. Bu sebeple, suça sürüklenen çocukların afişe edilmediği fotoğraflar seçilerek paylaşılmıştır.

Yalnız değildik.
Bursa Barosu’nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın desteğiyle Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlediği “CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ”nin gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

AK-PRES Metal Yedek Parça Makina San.ve Tic. A.Ş. Adına
MADOSAN Market Donanım ve Çelik Eşya Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

M.F. Çavdarlı Motorlu Araçlar Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Adına

AKOĞLU Pres Montaj San. ve Tic. Ltd. Şti. Adına