Bursa Baro Akademisi'nin katkılarıyla 8-9-10 ile 15-16-17 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen IV.Enerji Piyasaları ve Hukuku Sertifika Programına katılan katılımcıların sertifikaları 17 Haziran 2012 tarihinde BAOB Bursa Barosu Hizmet biriminde gerçekleştirilen törenle verildi. (28.06.2012)

DUYURUSU

IV.Enerji Piyasaları ve Hukuku Sertifika Programı
(Bursa Baro Akademisi'nin katkılarıyla)

Programın Amacı

Özelleştirilen ve regülasyona tabi tutulan enerji piyasalarının değişen hukuki yapısını bilen ve uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm üretebilen uzman hukukçu ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Enerji piyasasında yer alan şirketlerin çalışanları ve yöneticileri ise piyasanın işleyişi ve tabi olduğu kurallar konusunda bilgi eksikliği yaşayabilmektedirler.

Ulusal ve uluslararası alanda talep edilen Enerji Hukuku uzmanı ihtiyacını gidermek ve enerji alanında çalışan şirketleri piyasanın işleyişi hakkında bilgilendirmek için Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, EPDK yetkililerinin ve konunun uzmanı hukukçuların ve mühendislerin katılımıyla Enerji Piyasaları ve Hukuku sertifika programı düzenlenmektedir.

Programda, Enerji Piyasalarında yaşanan Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk ve Ticaret Hukuku'na ilişkin sorunlar Yargıtay ve Danıştay kararları ışığında incelenecektir.

Programın Hedef Kitlesi

Enerji Hukuku alanında uzmanlaşmak isteyen avukat, mühendis, stajyer avukat ve hukuk fakültesi öğrencileri; enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri ve çalışanları ile konuyla ilgilenen tüm meslek grupları.

Konu Başlıkları

• Uluslararası Enerji Yatırımlarında Uyuşmazlık Çözümü
• Enerji Hukuku ve İdare Hukuk Sorunları
• Enerji Hukuku ve Ceza Hukuku Sorunları
• Enerji Hukuku ve Medeni Hukuk Sorunları
• Enerji Hukuku ve Ticaret Hukuku Sorunları
• Enerji Alanında Proje Modelleri
• Rekabet Hukuku ve Enerji Piyasaları
• Enerji Verimliliği Uygulamaları
• Elektrik Piyasası ve İşleyişi
• Doğalgaz Piyasası ve İşleyişi
• Petrol Piyasası ve İşleyişi
• LPG Piyasası ve İşleyişi
• Yenilenebilir Enerji
• AB Enerji Hukuku
• Enerji Özelleştirmeleri
• Nükleer Enerji
• İklim Değişikliği

Organizasyon Komitesi:

Prof. Dr. Yener Ünver (Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
Yard. Doç. Dr. Nur Karan (Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Program Tarihi

Program Haziran ayının 1.ve 2. haftası (Cuma, Cumartesi, Pazar) toplam 62 ders saati sürecektir.

Eğitim Yeri:

Bursa Barosu BAOB Hizmet Birimi
Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi - Odunluk Mah. Akademi Cad. No:8 B Blok Kat:2 Nilüfer / Bursa

Programa katılım ücreti 500 TL. dir Stajyer Avukatlar için katılım ücreti 300 TL. dir. (ücretlere KDV dahildir)

İletişim: Baro Özel Kalem - 273 04 94

Ön Kayıt için Son Başvuru Tarihi: 16 Mayıs 2012

Katılım 50 kişi ile sınırlıdır.

Ayrıntılı bilgi için www.ozyegin.edu.tr

TASLAK PROGRAM İÇİN TIKLAYIN...