BASIN AÇIKLAMASI (12.09.2012) (12.09.2012)

BASIN AÇIKLAMASI 12 EYLÜL 2012

Değerli meslektaşlarım, değerli basın mensupları;

Basın toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz.

Bugün meslektaşımız sayın avukat Gülsevim Baysal’a karşı yapılan silahlı saldırıyı kınamak için toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle değerli meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Adliye ye intikal etmiş olan şüpheliyle ilgili yargılama sürecini de Bursa Barosu olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Değerli meslektaşlarım, değerli basın mensupları;

Biz avukatlar, sizlerin, halkımızın, hak ve hukukunu koruyan savunan bir mesleğin mensuplarıyız.

Biz taraf değiliz, kimsenin kavgasını da almıyoruz. Sadece hukuk kuralları çerçevesinde savunma görevini yapıyoruz.

Avukatların özgürlüğü, güvenliği, halkımızın özgürlüğü ve güvenliğidir.

Bize yapılan saldırı insanlığa, hukuka ve özgürlüklere karşı yapılan bir saldırıdır.

Düşünün; biz meslek olarak kendini savunamayanları savunan bir mesleğin temsilcileriyiz, biz tehdit edilirsek, biz susturulursak halkın hukukunu kim savunacak?

Esasen son yıllarda yavaş yavaş buna benzer olaylar artmaktadır. Basit nedenlerle avukatların gözaltına alınması, tutuklanması, duruşmalarda taciz edilmesi, darp edilmesi olaylarına sıklıkla şahit olmaya başladık, ancak en temel ve en kutsal hak olan yaşam hakkına müdahale edilmesi sessiz ve tepkisiz kalınabilecek bir olgu değildir. Dün Afyon’da bürosunda “sırf görevini yaptı diye” bir meslektaşımızın öldürülmesi, bugün ise yine sırf kamu alacağını tahsil görevini yerine getirmek isteyen kadın meslektaşımız sayın Avukat Gülsevim Baysal’a yapılan silahlı menfur saldırı, olayların geldiği vahim noktayı en acı şekilde göstermektedir.

Bir insana, bir avukata hem de sırf görevini yaptığı için saldırıda bulunulması AVUKATA VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN YANYANA GELMESİ AÇISINDAN DA AYRICA ÖNEMLİDİR.

İlgililerden tüm toplumun olduğu gibi bu tür olaylarla karşılaşmamak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını tekrar tekrar talep etmekteyiz.

Bursa Barosu olarak avukatlara karşı yapılan saldırıları en sert şekilde kınadığımızı belirtir, bu saldırılara ve güvenlikle ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla ilk olarak Cuma günü zorunlu müdafi gerektiren duruşmalar hariç bir günlüğüne duruşmalara girmeyeceğimizi belirtir meslektaşımıza tekrar geçmiş olsun der ilgililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ederiz.

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI