BURSA BAROSU İNSAN HAKLARI KOMİSYONU VE BURSA ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI (25.05.2007)

SAYIN KAMUOYU'NA ;

05.02.2006 ............ Rahip Sontoro Cinayeti
18.05,2006 ............ Danistay Saldirisi
19.01.2007 ............ Hirant Dink'in Öldürülmesi
18.04.2007 ............ Malatya'daki Vahset
22.05.2007 ............ Ankara'nin Ulus semtinde gerçeklestirilen ve 6 kisinin ölümü, 100 kisinin yaralanmasi ile sonuçlanan bombali eylem

Bursa Barosu Insan Haklari Komisyonu ve Bursa Çagdas Hukukçular Dernegi olarak açik ve kesin bîr biçimde deklare etmek istiyoruz ki; hangi gerekçe ve amaca dayali olarak gerçeklestirilirse gerçeklestirilsin, hangi örgüt, grup yada birey tarafindan uygulanirsa uygulansin, ölen ya da vücut bütünlügü hakla zedelenen kisilerin bagli olduklari sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik, sosyo-polîtik kimlik her ne olursa okun, ÖLMENIN YADA ÖLDÜRMENIN BIR POLITIKA YAPMA BIÇIMI OLARAK KULLANILMASINA HIÇBIR ISTISNA TANIMADAN ILKESEL OLARAK KARSI ÇIKIYORUZ,

Belirtilen bu ilke kararimiz iki ayri inancimizin birlesimine dayanmaktadir: Bunlardan birincisi insanlarin yasam haklarinin var olan her türlü politik- ideolojik paradigmanin ötesinde ve üstünde bir anlam ve degere sahip olduguna yönelik inancinizdir. Ikincisi ise demokratik özgür bir politik tartisma olanagini ortadan kaldirmamasi kosuluyla, yasama ve insana dair her seyin ama her seyin tartisilabilecegine, politik bir tartismanin konusu yapilabilecegine yönelik inancimizdir.

Ülkemizde yasanan yukarida aktarmis oldugumuz siyasi cinayetlerin tümü, bu ülkenin insanlarinin yasam haklarini ortadan kaldirdigi gibi, toplumumuzda demokratik özgür bir politik tartismayi gerçeklestirebilmenin olanak ve olasiliklarim da ortadan kaldiran bir nitelige sahip olmasi nedeniyle demokrasi ve insanlik disi eylemlerdir.

Aktarmis oldugumuz bu gerekçeye dayali olarak, gerek Bursa Barosu Insan Haklari Komisyonu gerekse Bursa ÇHD olarak ülkemizde yasanan siyasî cinayet eylemlerini istisnasiz bir biçimde siddetle kinadigimizi bildiririz.

BURSA BAROSU INSAN HAKLARI KOMISYONU VE BURSA ÇAGDAS HUKUKÇULAR DERNEGI