Bursa Barosu'nda tarihi bir akşam. Bursa Barosu Siciline kayıtlı en kıdemli avukatlar Çelik Palas Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldiler. (18.09.2012)

Çelik Palas Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinde Bursa Barosu’nun en kıdemli avukatları, Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan’ı ve yönetim kurulunu, kendilerini unutmadığı ve tarihi bir buluşmaya imza attığı için kutladı.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Zekeriya Birkan, Bursa Barosu’nun tarihine vurgu yaptı. Birkan, Türkiye’de Anadolu insanının kurduğu ve en eski Baro’nun, Bursa Barosu olduğunun altını çizdi.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan sözlerini şöyle sürdürdü:
Ben ve yönetim kurulum olarak Türkiye’nin en eski barosu olan ve Türkiye’nin en kurumsal Barosu olan Bursa Barosu’na gerek başkan, gerek yönetim kurulu üyesi, gerekse de bir mensubu olarak kayıtlı olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Ben her gittiğim yerde de diyorum ki, Türkiye’nin en eski barosu Bursa Barosu’dur. Anadolu’da ilk kurulmuş, bu topraklarda yaşayan insanların kurmuş olduğu en eski baro, Bursa Barosu’dur. Gerçekten biz iyi bir mirası devraldık. Bu mirası da sizlerden devraldık. Baromuzun ciddi bir kurumsal kimliği var.

Baro sicilindeki listenin ilk sırasına baktığımız zaman birçok meslektaşımızı ben hatırlıyorum ama birçokları da artık yavaş yavaş adliyeye gelmemeye başladı. Biz sizlerden kopmak istemiyoruz. Bir yemek düzenlemek istedik. Sicildeki bir numaradan başlamak üzere ilk 100 meslektaşımızı çağırdık ancak bu kadar meslektaşımız gelebildi