29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Bursa Adalet Sarayı Önünde Atatürk Anıtı'na Çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. (30.10.2012)

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 EKİM KUTLAMALARINDAKİ ENGELLER ULUSLARASI GÜÇLERİN VE ONLARIN İŞBİRLİKÇİLERİNİN ESERİDİR!
CUMHURİYET, BU ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK DEVRİMDİR!
Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 29 Ekim kutlamalarındaki kısıtlamaları eleştirdi. Demiröz, “Üzülerek şunu belirtmek isterim ki, Uluslararası güçler, Büyük Ortadoğu Projesinde, Mustafa Kemal Atatürk adını, bağımsızlık kavramını ve Cumhuriyet’in değerlerini engel olarak görüyorlar. Kutlamaların yasaklanması ve engel çıkarmaların temelinde yatan asıl durum budur” diye konuştu.

Bursa Barosu tarafından Bursa Adliyesi önünde organize edilen törende, Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlara hitap eden Demiröz, 29 Ekim kutlamalarını kısıtlayan zihniyeti, sert sözlerle eleştirdi.

Demiröz, bu kutlamaların kısıtlanmasında uluslararası güçlerin parmağı olduğuna işaret ederek, “Üzülerek şunu söylemek durumundayım. Uluslararası güçler, Büyük Ortadoğu Projesinde, Mustafa Kemal Atatürk adını, bağımsızlık kavramını ve Cumhuriyet’in değerlerini engel olarak görüyorlar. Ne yazık ki, ülkemizde de bu uluslararası güçlerin yaklaşımlarına ve çıkarlarına uygun yaklaşımlar taşıyan güçler de var. Yaşadığımız bütün bu sürecin, yasaklamaların ve engel çıkarmaların temelinde yatan şey budur” diye konuştu.

---CUMHURİYET EN BÜYÜK DEVRİMDİR---

“Umarım bayramları coşkuyla kutladığımız günlere yeniden kavuşuruz” diyen Ekrem Demiröz şöyle devam etti:

“Umarım bayramları coşkuyla kutladığımız günlere yeniden kavuşuruz. Cumhuriyetin içinin boşaltmaksızın, gerçek değerleriyle yaşayacak bir ülkenin yeniden yaratılmasında ve bizden sonraki kuşaklara miras bırakılmasında üzerimize düşeni yapacağız. Cumhuriyet bu ülkenin gördüğü en büyük devrimdir. Aydınlanmayı başlatan bu bayram, ne yazık ki geldiğimiz günlerde tartışılmaya ve kutlamaya engeller yaratılmaya başlandı. Cumhuriyet, birey olmanın, özgür olmanın ve eşit olmanın hayattaki karşılığıdır. Ben inanıyorum, yaşanan bu kenar köşe olaylar, kutlamalar bile kaçak değil; ama biraz mevcut karşı koymalara rağmen yapılmış bir bayram gibi hissediyorum. Bu nedenle bayramınızı kuşkusuz ki saygıyla biraz da kaygıyla kutluyorum.”

Çelenk sunma törenine Bursa Barosu’na kayıtlı çok sayıda avukat katıldı.