BURSA BAROSUORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI 'ÇOCUK VE HUKUK' KONULU 5.RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI 27 KASIM 2012 SALI GÜNÜ DEVLET GÜZEL SANATLAR GALERİSİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (28.11.2012)

• ADALET'E ÇOCUK GÖZÜYLE BAKIŞ…
  • BURSA BAROSU BAŞKANI EKREM DEMİRÖZ: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ÖDÜLLENDİREN BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Bursa Barosu tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Çocuk ve hukuk” konulu resim sergisi açıldı.

Hukukun çocuklar için neler ifade ettiği ve düşledikleri hukuk sistemini tuvale yansıtmalarını amaçlayan “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı geçtiğimiz Salı günü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı.

Yarışma çocukların sahip oldukları haklar konusunda bilinçlenmeleri ve sahip olmak istedikleri hakların neler olduğu konusunda düşüncelerini ifade edebilmelerine imkan sağlamak amacıyla Bursa Barosu’nun 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenleniyor.
Bu yıl 5’incisini düzenlenen “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışması sonunda dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Ayrıca dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ve sergi açılışına; Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz’ün yanı sıra, Baro Önceki Başkanı Av. Zekeriya Birkan, Bursa İl Milli Eğitim Kültür Şube Müdürü Nebahat SEZGİN, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Ayyıldız, UNİCEF Bursa Temsilcisi Sabahat Temizarabacı, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, avukatlar; dereceye giren öğrenciler, okul müdürleri, resim öğretmenleri ve aileler katıldı.

---ÇOCUK GÖZÜNDEN ADALET---

İlimizin Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer merkez ilçelerindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler, adalet olgusunu kendi algılarıyla tuvallere yansıttı.

Düzenlenen yarışmaya; Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer İlçelerinden 38 okuldan 254 adet resim katıldı. Jüri tarafından 254 resimden 3'ü başarı ödülüne, 5'i ise jüri özel ödülüne değer bulundu, ayrıca 44 resim de sergilenmek üzere seçildi.

Sergi, 2 Aralık 2012 Pazar gününe kadar açık kalacak.

254 resimden başarı ödülüne layık görülen eserler ise şöyle sıralandı: Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu 5/E sınıfı öğrencilerinden Ramazan Karalar, BTSO Sait Ete Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencilerinden Gözde Şen ve Özel Şahinkaya Özlüce İlköğretim Okulu 7/A sınıfından Durukan Özsezer.

---KENDİNİ İFADE ETTİĞİ İÇİN CEZALANDIRILAN DEĞİL, ÖDÜLLENDİRİLEN TÜRKİYE İSTİYORUZ---

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz yaptığı konuşmada; herkesin hayalleri yanında acıları ve üzüntülerinin de olabileceğine değinirken, “Kendimizi bir şekilde ifade etmek isteriz. Bu yazı ile olabilir, sözle olabilir, müzikle olabilir. Çocuklarımız da burada duygularını renge dönüştürmüşler, çizgilere dönüştürmüşler. Dolaşıp gördüğümde anladım ki herkesin ödülü aslında duvarlara asılı. Doğru olan ya da hayatın bize sunacağı en büyük ödül yaptığımız güzel şeylerdir” diye konuştu.

Jürinin seçim yaparken çok zorlandığına değinen Baro Başkanı Av. Demiröz, “Jüri üyelerinin resimler arasında seçim yaparken ne kadar zorlandıklarını tahmin edebiliyorum. Kendini ifade ettiği için cezalandırılan değil, ödüllendirilen bir Türkiye istiyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yarışmada başarı ödülü alan üç ögrenciye 3 er aylık resim kursu vermeyi taahhüd eden Giz Sanat Evi sahibi Şerife Suruc'un plaketini kendisinin törene katılamaması nedeniyle Çocuk Hakları Komisyonu'ndan sorumlu Baro Yonetim Kurulu üyemiz Av.Neslihan Aktosun Baro Başkanımız Ekrem Demiröz'den teslim aldı.