BASIN AÇIKLAMASI 5 ARALIK 2012 - KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ (06.12.2012)

BASIN AÇIKLAMASI 5 ARALIK 2012 - KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİ
ÖZBUDAK: KADIN HALEN SİYASETTE VİTRİN MALZEMESİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, Meclis'te kadın milletvekillerinin sayısının artmasına rağmen, kadının halen vitrin malzemesi olarak görüldüğünü söyledi.

Sibel Özbudak, KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 78. yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında konuştu.

Bursa Barosu Başkanlığı’ndaki basın açıklamasında, günümüzde kadınların karar mekanizmalarına katılım oranı bakımından Türkiye'nin dünya sıralamasında çok gerilerde olduğunu belirten Özbudak, bunun Meclis'te de görüldüğünü savundu.

23. dönemde TBMM’de 50 kadın vekil varken, şuan bu sayının 78'e yükseldiği hatırlatan Özbudak, "Artış umut verici olsa da oranın düşüklüğü ulusal bir ayıbımız olarak karşımızda durmaktadır. Dahası, kadın halen siyasette, cinsiyetinin temsil oranını kağıt üzerinde arttırıcı bir vitrin malzemesi olarak görülmektedir.” Dedi. Özbudak, kadın adayların karar mekanizmalarında temsil kabiliyetinin sağlanması açısından %50 kota uygulamasını önererek, “Türk kadınının kazanımlarını, hak ve özgürlüklerini geriye götürecek tüm fikir, uygulama ve düzenlemenin karşısında olmaya devam edeceğimizi yinelemek isteriz." dedi.