BASIN AÇIKLAMASI - 10 ARALIK 2012 - TİYATRO ADVOCATO’DA PERDE “OCAK” İLE AÇILACAK (10.12.2012)

TİYATRO ADVOCATO’DA PERDE “OCAK” İLE AÇILACAK

Bursa Barosu tiyatro topluluğu 'Tiyatro Advocato', 2012 -2013 sezonunu, Turgut Özakman’ın 'Ocak' isimli oyunuyla açıyor.

Bursa Barosu Baro Evi’nde düzenlenen ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz’ün de hazır bulunduğu basın toplantısında 9. sezon oyunu tanıtıldı.

Bursa Baro Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Avukat İzzet Boğa, bir meslek tiyatrosu olmalarına karşın, iddialı repertuvar, devamlılık ve başarılı sahnelemelerle Bursalı tiyatro severlerin takdirini kazandıklarını söyledi.

Topluluğun, 9. yılında, dokuzuncu oyunuyla seyirci karşısına çıktığını ifade eden Boğa, yeni oyun tercihlerinin bir dram olduğunu vurguladı.

Boğa, şunları kaydetti:
“Turgut Özakman’ın yazdığı, Şehir Tiyatrosu sanatçısı Kazım Güçlü’nün yöneteceği oyunda, müzikler Nedim Yıldız, ışık tasarımı Rahmi Özan, ses ve efektler Ertuğ Bayraktar, kostümler İnci Kutgün imzasını taşıyacak. Oyunda İsmail Metin, Süheyla Toppamuk, Nur Hilal Sarıkartal, Okan Dursun, Özgür Aksoy ve Ruveyşa Turan rol alacak.”

Oyunun yönetmeni Kazım Güçlü de ‘Ocak’ oyununu, 'ekonomik sıkıntıların aile bireyleri arasındaki ilişkilere tesir ettiği ve çatışmalara yol açtığı bir aile dramı' ifadeleriyle tanımladı.

21 Ocak’ta prömiyeri yapılması planlanan oyunun ilk provası Baro Evi’nde gerçekleştirildi.