BASIN AÇIKLAMASI: 4 OCAK 2013 (04.01.2013)

BASINA VE KAMUOYUNA

03.01.2013 tarihli Vatan gazetesi ve bir takım haber portallarında yapılan haberde, "eşimi kızımın avukatı öldürdü" şeklinde başlıklar atılarak bir haber yayınlanmıştır. Yayınlanan bu haberde ,meslektaşımızın ismi açıkça yer almasına rağmen,bu ifadeyi kullanan kişiden Bekir Ç.diye bahsedilmesi ve Avukata cevap hakkı tanınmadan bu şekilde bir başlık atılması, mesleğimizin sürdürülebilirliğine yapılan açık bir saldırıdır.

Meslektaşımız, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi olması sebebiyle bu dosyada mağdur çocuğun avukatı olarak CMK kapsamında görevlendirilmiştir. Malum dava dosyasında mağdur çocuk B.Ç ‘yi cinsel yönden istismar eden ve bu istismara sebep olanların yargılanıp hükum giydikleri tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir .Meslektaşımız ,tamamen meslek kurallarına ve yasalara uygun davranarak merhum Livaze Ç’nin kızı B.Ç’nin yani ‘’cinsel istismara uğrayan bir çocuğun’’haklarını herkese rağmen savunmuş , bu görevi yaparken de “ çocuğun yüksek yararı” ilkesinden ödün vermeyerek görevini de en iyi şekilde yerine getirmiştir..

Livaze Ç., malum dosyada sanık sıfatıyla yargılanmış, yargılama neticesinde suçun sabit olduğu mahkemece karar altına alınmış ve bu karar da Yargıtay onayından geçerek kesinleşmiştir. Bu yargılama içerisinde meslektaşımız sadece görevini yerine getirmiştir.

Kendisinin,böyle bir haberde isminin zikredilmesi hem meslektaşımıza hem de kendisine bu görevlendirmeyi yapan Baromuza ve bu şekilde savunma görevlerini yapan tüm meslektaşlarımıza yapılan bir saldırı ve yargısız infazdır.Savunma mesleği kutsaldır ve bu şekilde yeterince araştırılmadan ve tiraj kaygısı ile basınına malzeme yapılması son derece yanlıştır.

Bursa Barosu meslektaşımızın sonuna kadar arkasındadır.Bundan sonra da mesleği ifa ederken yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta tüm meslektaşlarımızın da yanında ve arkasında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz. 04.01.2013

Av.Ekrem DEMİRÖZ
Bursa Barosu Başkanı