10 Şubat 2013 Pazar günü Adana Barosu tarafından ” Savunma Susmayacak” adlı bir miting düzenlendi. (14.02.2013)

“Savunma Susmayacak”

Yüzlerce avukatın yanı sıra, Baro Başkanları, Barolar Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri mitinge katıldılar.

Baromuzu temsilen başkanımız Ekrem Demiröz, yönetim kurulu üyemiz Cemile Akarsu ve Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyemiz Asude Şenol miting alanındaydı.

Avukatlar çeşitli dövizler taşıdılar ve slogan attılar. Tutuklu avukat arkadaşlarımıza sahip çıkıldı ve ” Savunma susmadı, Susmayacak” denildi.

En çok atılan sloganlardan birisi ise ” İstanbul Barosu yalnız değildir.” sloganıydı. Alanı dolduranlar 17 Mart 2013 tarihinde İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu’nda buluşmak için sözleştiler.

Meslektaşlara ve savunma mesleğine yönelen her tür baskıya karşı koymak için ant içildi.

Coşkulu geçen miting kararlı mesajlarla sona erdi.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki;

Bursa Barosu yaşadığımız bu hukuksuzluk ve baskı dönemine boyun eğmeyecektir. Savunmanın ve yargının bağımsızlığı ile adil yargılanma hakkı için yılmadan mücadele edecektir.

Adana’da yaktığımız çoban ateşi Türkiye’yi aydınlatsın istiyorsak 17 Mart 2013 tarihinde hepimiz İstanbul’da ve İstanbul Barosu’nun yanında olmalıyız.

Önümüzdeki hafta İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ile Bursa Barosu Yönetim Kurulu ortak toplantı yapacaklardır.