19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bursa Adliyesi önündeki çelenk koyma merasimine; Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1966 Mezunları katıldı. (20.05.2013)

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu’na kayıtlı genç meslektaşlarıyla birlikte,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Bursa Adliyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Bursa Adliyesi önündeki çelenk koyma merasimine; Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1966 Mezunları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene katılanlara hitap eden Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “ Ülke emperyalist güçlerin işgali altındayken, 19 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarak, bağımsızlığın ateşini yaktı. O bağımsızlık ateşi bugüne kadar hiç sönmedi, bundan sonra da sönmeyecektir” dedi.

Ülke bağımsızlığının ne şartlarda kazanıldığına dikkat çeken Demiröz, “Bu ülkenin bağımsızlığını ne şartlarda kazandığını, o dönemlerde yaşamasak da okuduğumuz, duyduğumuz kadarıyla biliyoruz. Bu değerlerimize sahip çıkmak, bizim en temel görevimiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet değerlerinin yok edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, şehitlerin kanlarıyla sulanan vatan topraklarında kazanılan her zaferin kalıcı olması için ve Laik Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1966 Mezunları’ nın birlik ve beraberliğinden övgüyle söz eden Demiröz, bu topluluğun sürdürdüğü örnek bir topluluk olduğunu ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1966 Mezunları adına konuşan Avukat Çetin Gökgöz ise şunları söyledi:

“Biz 66 grubu olarak her sene Türkiye’nin bu güzel yerinde buluşuyoruz. Bundan evvel Türkiye’nin değişik illerinde de toplanıyor oradaki 19 Mayıs kutlamalarına katılıyor, Atamıza saygılarımızı sunuyoruz. Bu sene Bursa’dayız. 66 grubu olarak Ata’nın izinde, Ata’nın çizdiği yolda devam etmekte kararlıyız.”