BURSA AKADEMİK ODALARI İLE BİRLİKTE 06.06.2013 PERŞEMBE AKŞAMI BAOB YEPLEŞKESİ GİRİŞİNDEKİ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MEYDANINDA TAKSİM GEZİ PARKI PROTESTOSUNA DESTEK EYLEMİ DÜZENLEDİK. (07.06.2013)

BAOB ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP, MİMAR NİZAMETTİN KAYA’NIN YAZDIĞI ÇAPULCUYUM ŞARKISINI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİ…

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) önündeki Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda buluşan grup, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya’nın yazdığı “Çapulcuyum” şarkısını hep bir ağızdan söylediler.

Mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, avukatlar, doktorlar, eczacılar, diş hekimleri, veterinerler, noterler, yeminli mali müşavirler ve serbest muhasebeci ve mali müşavirlerden oluşan grup Nilüfer’de bulunan BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Taksim Gezi Parkı protestosuna destek eylemi düzenledi. BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda biraraya gelen grup, “Direne Direne Kazanacağız” gibi sloganlar atarak Gezi Parkı eylemlerine destek olmayı sürdürdü.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda tek tek kürsüye çıkan oda temsilcileri Gezi Parkı ile ilgili görüşlerini dile getirirken, grup adına konuşan ve BAOB Dönem Sözcüsü olan Bursa Barosu’nun Başkanı Avukat Ekrem Demiröz,  Taksim'deki eylemcilerin hukuksal ve sağlık alanındaki tüm ihtiyaçlarına destek sağlayacaklarını söyledi. Demiröz, kurulan iletişim ve koordinasyon merkezine herkesi destek olmaya davet etti.

---ÇAPULCUYUM BENİ SEVME---

Destek konuşmalarının ardından ise kalabalık grup, hep bir ağızdan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Mimar Nizamettin Kaya’nın yazdığı “Çapulcuyum” şarkısını seslendirerek, Başbakan’ın Gezi Parkı olaylarındaki göstericiler için sarf ettiği sözlerine gönderme yaptılar.
Nizamettin Kaya’nın Çapulcuyum şarkısını sözleri şu şekildedir:

“Ağaçlara sarılırım
Gezi Parkı'na sarılırım
Gaz bombasıyla ayılırım
Çapulcuyum beni sevme
Sokaklarında yürürüm
Ben Taksim için ölürüm
Direnişle övünürüm
Çapulcuyum beni sevme
Demokrasim, özgürlüğüm
Meydanlarım ve parklarım
Çadırlarda sabahlarım
Çapulcuyum beni sevme”

BAOB önünde başlayan eylem sorunsuz bir şekilde 3 Fidan Parkı’na kadar yürüyerek devam ettikten sonra son buldu.