15 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ HEYKEL'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN BÜYÜK BULUŞMADA TOPLANAN PROTESTOCULARA BARO BAŞKANIMIZ KISA BİR KONUŞMA YAPTI. (17.06.2013)

BARO BAŞKANIMIZ HEYKELDE TOPLANAN PROTESTOCULARA KISA BİR KONUŞMA YAPTI

EĞER AVUKAtLAR ADLİYE İÇİNDE POLİS SALDIRISINA UĞRUYORSA BU ÜLKEDE KİMSE GÜVENDE DEĞİLDİR

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Gezi Parkı olaylarına tepki göstermek amacıyla Heykel’de binlerce kişinin katıldığı gösteride kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Çağlayan Adliyesi’ndeki avukat tutuklamalarına tepki gösteren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Başbakan’ın miting alanlarında yaptığı konuşmalarla şiddeti kışkırttığını belirtti.

Gezi Parkı olaylarında Hükümet’in tutumunu protesto etmek amacıyla Heykel’de toplanan protestoculara bir destek de Bursa Barosu’ndan geldi.

Kalabalıktan gelen talep doğrultusunda kürsüde açıklamalarda bulunan Demiröz, “Burada bulunan insanların talebi özgürlük ve demokrasidir. Arzu ettiğimiz Türkiye’nin temelinde bu değerler var. Bu değerler üzerine yargının bağımsızlığını ve savunmanın özgürlüğünü talep ediyoruz. Cumhuriyet değerleriyle laik yaşamı sonuna kadar yaşatmaya kararlıyız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde şiddet önerdiğini ve şiddet içerikli mesajlar verdiğini ifade eden Demiröz, “Başbakan mitinglerinde şiddet öneriyor, şiddeti kışkırtıyor. Halktan gelen talepleri dinlemeye niyetli değil. İktidarı sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Demiröz, Çağlayan Adliyesin'de yaşanan olaylara ilişkin olarak “Eğer avukatlar adliye içinde polis saldırısına uğruyorsa bu ülkede kimse güvende değildir” ifadelerini kullandı.

Demiröz, son olarak demokratik koşullarda tüm hukuki taleplerin ve eylemlerin yanında olacaklarını bildirdi.