30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniye Çelenk Sunma Töreni 30 Ağustos 2013 Cuma günü Adliye Sarayı Bahçesinde gerçekleştirildi. (02.09.2013)

BURSA BAROSU BAŞKANI AVUKAT EKREM DEMİRÖZ: BİZ DE BİR MİLLETİN HAYATI TEHLİKEYE GİRMEDİKÇE SAVAŞIN BİR CİNAYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Umarız bu topraklar bir daha Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmaz” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Bursa Adliyesi önünde düzenlenen törende Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Bursa Barosu’na kayıtlı avukatların da katıldığı törende konuşan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “30 Ağustos, esaret altında tutulan bir milletin başkaldırısıdır. Bu başkaldırı Türk Milleti’nin vermiş olduğu en önemli mücadelelerden biridir” ifadeleri kullandı.

Demiröz, “Umarım Türk Milleti bir daha Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmaz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bizler de milletin hayatı tehlikeye girmedikçe savaşın cinayet olduğu düşüncesindeyiz. Masum insanların kanı üzerinden bir şeyler beklemek veya talep etmek bize yakışmaz. Çünkü bizim soframıza kanla yoğrulmuş ekmek yakışmaz” diye konuştu.

Son günlerde tansiyonun iyice arttığı Suriye’deki olaylara da değinen Ekrem Demiröz, “Umarım ülkemiz bu emperyalist saldırının dışında kalır. Bu anlamda da 30 Ağustos ayrı bir önem taşıyor” dedi.

Ekrem Demiröz, tüm ulusun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazileri minnetle andıklarını söyledi.