05 EKİM 2013 TARİHLİ EGE-MARMARA BÖLGE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ (08.10.2013)

05 EKİM 2013
EGE-MARMARA BÖLGE BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
SONUÇ BİLDİRİSİ

05 Ekim 2013 tarihinde Balıkesir Barosu ev sahipliğinde Burhaniye’de toplanan Ege ve Marmara Baroları Başkanları toplantısında meslek ve ülke sorunlarına ilişkin konular ele alınmış ve bu çerçevede aşağıdaki hususların kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir.

1.Avukatlık mesleğine, avukatlara ve Barolara yönelik saldırılara karşı mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

2.Hukukun üstünlüğüne, hak ve özgürlüklere, adil yargılanma hakkına sahip çıkmak Baroların görevidir ve bu görevlerin yerine getirilmesine kararlılıkla devam edilecektir.

3.Bir dünya mirası olan Kaz Dağları ve Madra Dağları’nın talan edilmesine karşı mücadele etmek ve bu mirasın korunması için duyarlı olmak toplumsal bir görevdir.

4.Yıllarca süren mücadeleler neticesinde Avukatlık Kanunu ve diğer kanunlarda yer alan; mesleğimizden, meslek örgütlerimizden ve hukukun üstünlüğünü savunma görevi adına kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçilmeyecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AFYONKARAHİSAR BAROSU
ANKARA BAROSU