GENÇ AVUKATLAR ANKARA’DA BULUŞTU: Türkiye’nin dört bir yanından Başkente gelerek Ankara Barosu’nda buluşan genç avukatlar, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştular, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu ve TBMM'ye de bir dizi ziyaret gerçekleştiren genç avukatlar, görüştükleri milletvekillerinden sorunların çözümü noktasında destek istediler. (25.10.2013)

GENÇ AVUKATLAR ANKARA’DA BULUŞTU

20-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen Genç Avukatlar Kurultayı'nın sonuç bildirgesi, Baroların genç avukatlarının temsilcileri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilere ve Türkiye Barolar Birliği’ne sunuldu.

Ankara Barosu Genç Avukatlar Kurulu'nun çağrısıyla gerçekleşen buluşmaya, Bursa Barosu’nun yanı sıra, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kars-Ardahan, Kayseri, Kırşehir, Mersin ve Uşak barolarından genç avukatlar da katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından Başkente gelerek Ankara Barosu’nda buluşan genç avukatlar, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştular. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu ve TBMM'ye de bir dizi ziyaret gerçekleştiren genç avukatlar, görüştükleri milletvekillerinden sorunların çözümü noktasında destek isterken Bursa'da düzenlenen Genç Avukatlar Kurultayı'nın sonuç bildirgesinin ve Katılımcı Baroların konuşmalarının yer aldığı basılı kitabı sundular.

21-22 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen iki günlük program dahilinde öncelikle Ankara Barosu Genel Sekreteri Avukat Gökhan Candoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'nu ziyaret eden genç avukatlar, Ankara buluşmasının ikinci gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilere de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Adalet ve Kalkınma Partisi Adalet Komisyonu Başkan Vekili Hakkı Köylü, Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilleri Engin Altay ve Akif Hamzaçebi ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile görüşen genç avukatlar, Bursa'da gerçekleştirilen Kurultayın Sonuç Bildirgesini takdim ederek sorunların çözümü noktasında destek talep ettiler. Olumlu geçen görüşmelerde siyasiler ise genç avukatların yanlarında olduklarını belirterek her türlü desteğe hazır oldukları mesajını verdiler.

Ankara Barosu Genel Sekreteri Av.Gökhan Candoğan

TBB Başkanı Av.Metin Feyzioğlu