29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Bursa Adalet Sarayı Önünde Atatürk Anıtı'na Çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. (30.10.2013)

- BURSA BAROSU BAŞKANI EKREM DEMİRÖZ: CUMHURİYET SONSUZA DEK YAŞASIN
- BURSA BAROSU’NA KAYITLI AVUKATLAR ADLİYE ÖNÜNDEKİ ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU…

BURSA – Cumhuriyetin 90’ncı yılı etkinlikleri çerçevesinde Bursa Barosu tarafından Bursa Adliyesi önünde organize edilen törende, Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Bursa Adliyesi önünde gerçekleştirilen ve Bursa Barosu üyesi avukatların katıldığı törende konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “90 yıl bir insan ömrü için gerçekten çok önemli bir zaman ama toplumların hayatı için çok fazla bir zaman değil” dedi.
“Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bize armağanıdır” diyen Baro Başkanı Ekrem Demiröz sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde Cumhuriyeti savunanlar, karşı olanlar ve umursamayanlar var. Cumhuriyeti demokratikleştirecek ve toplumsal yaşamı Türkiye açısından çok önemli bir adım öteye götürecek bir süreci yaşıyoruz. Bu nedenle, Cumhuriyet kazanımlarını öncelikle umursamayanlara anlatmak ve onların dikkatini çekmek zorundayız. ”
Son dönemlerde ülkede kaygı verici bir takım olayların geliştiğine işaret eden Ekrem Demiröz, “Asla ümidimizi ve inancımızı yitirmemeliyiz. Bizleri birey ve eşit yurttaş yapan Cumhuriyet sonsuza dek yaşatmalıyız. Bunun için de elimizden gelen tüm çabayı ve mücadeleyi vermeye hazırız.” diye konuştu.