BASIN AÇIKLAMASI - 9 KASIM 2013 (11.11.2013)

AKADEMİK ODALARDAN “ÖĞRENCİ EVİ” AÇIKLAMASI…
BAOB DÖNEM SÖZCÜSÜ AVUKAT EKREM DEMİRÖZ:ASIL AHLAKSIZLAR, ÖĞRENCİLERİ AHLAKSIZLIKLA SUÇLAYANLARDIR

Bursa Akademik Odalar Birliği’ne (BAOB) bağlı 27 oda adına açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı ve aynı zamanda BAOB Dönem Sözcüsü Avukat Ekrem Demiröz, gündemdeki yerini hala koruyan ‘öğrenci evleri’ konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BAOB Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına BAOB bünyesinde bulunan 27 odanın temsilcileri katıldı. BAOB Dönem Sözcüsü ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Toplumu, gençlerin ahlaksızlığı iddiası üzerinden dizayn etmeye çalışan zihniyet, asıl ahlaksız olan zihniyettir. Bu topraklarda ve bu toprakların üzerinde yaşayan insanların ve gençlerin namuslu olduklarına inanıyoruz. Yapılan bu hakareti kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Öğrenci evleriyle alakalı son birkaç gündür yapılan açıklamaların gündem değiştirmeye yönelik olduğunun altını çizen Ekrem Demiröz, “Bu yaklaşım bir gündem değiştirme amacı taşıyor olabilir ya da gençlerin veya insanların, kimlik ve kişiliklerini yok etmeye yönelik faşizan, dindar veya kindar adıyla tanımlanan bir gençlik yaratılmak isteniyor olabilir. Bu gerçek anlamda yaşam tarzına müdahaledir. Tüm bunların arka planında başka kaygılar yaşıyoruz. Bu da sözünün ettiğim gerekçelerle polisin her koşulda her alana ve her eve daha geniş müdahale olanağı tanıyacak bir yapının ilk adımı olabilir. Kesinlikle bu yaklaşımın tarafımızca kabulü mümkün değildir” diye konuştu.

Gençleri ahlaksızlıkla suçlayanların ahlaksız olduğunu söyleyen Avukat Ekrem Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer ki ahlak üzerinden ortaya çıkan bir ilişkiye karşı çıkmanın ahlaksızlık olarak addedilip insanların susacağını inanıyorlarsa, yanılıyorlar. Çok ısrarla altını çiziyoruz; gençlerimizi ahlaksızlıkla suçlayanlar, asıl ahlaksızlardır. Onlar, gençlerimizin cinsiyeti üzerinden bunları konuşmak yerine, çocuk yaştaki evlilikleri ya da imam nikahı adı altında çok eşli ve ahlak dışı evlilikleri sorgulasınlar. Ayrıca gençlerimizin ahlakını polislere takip ettirmek yerine, gençlerimizi öldürmesinler, biber gazlarıyla sakat bırakmasınlar. Bu bize yeter. Biz, çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. O öğrenci evleri adı altında yaratılmaya çalışılan tablo, yalan bir tablodur. Öyle bir algı yaratıldı ki sanki gençlerimiz kızlı erkekli hep bir aradalar ve Başbakanın deyimiyle orada neler olduğu bilinmiyor. Biz, bu töhmet edici ve gençleri ahlaksızlıkla suçlayıcı bu tavrı tamamen reddediyoruz. Bu çocuklar sevgili olabilir ama kardeş de olabilirler ve hatta arkadaş da olabilirler.

---BURSA BAROSU’NA BAŞVURABİLİRSİNİZ---

Bursa’daki öğrenci evlerine yasal olmayan müdahaleler olması halinde, öğrencileri ilk olarak Bursa Barosu’na başvurmalarını konusunda uyaran Ekrem Demiröz, “Baskınlar ve aramaların suçüstü halleri vardır. İki gencin bir evde olmasının mutlaka önlenmesi gereken ne tür bir niteliği olabilir ki o evi basmış olsunlar? Tamamen kanunsuzdur. Eğer böyle muhatap olanlar var ise hepimiz destek vermeye hazırız. Bursa Barosu adına vaatte bulunuyorum ki ilk olarak bizi arasınlar. Türkiye’de hukuk ve hukukçular varsa kimseye bu kadar hukuksuz müdahale edilmesini ve zarar verilmesini kabul etmeyiz. Bütün gücümüzle o insanların yanında olur haksızlığa uğramalarına karşı dururuz” ifadelerini kullandı.