Panel yöneticisi ve Bursa Barosu Sağlık Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Okan Dursun’un sağlık, sağlığın tanımı sağlık bileşenleri ile hasta haklarına ilişkin kısa bir sunumunun ardından ilk panelist Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi ve SAHUM müdürü Prof. Dr. Erdem ÖZKARA Adli Tıp Kurumu’nun yapısı, dairelerinin görevleri, bilirkişilik müessesesi, bilirkişi raporlarında adli tıp yönünden bulunması zorunlu unsurlar ile dava açmadan önce bilirkişilik müessesesinden ne şekilde yararlanılabileceği konularına değindi. İkinci panelist Aile hekimi ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Murat GİRGİNER, aile hekimlerinin görev alanı, ilk derece hekimleri olmaları nedeniyle karşılaşılan sorunlar, hekime yönelik şiddet konusundaki talepleri ile kendilerinden hasta ve hasta yakınlarının yasayı zorlayan talepleri karşısındaki sorunlarını dile getirdi.
Panelin devamında, Av. Okan DURSUN hekimlik etik kuralları, malpraktis (tıbbi uygulama hataları), tıbbi müdahalenin yasal sınırları ile defansif tıp uygulamaları konusunda sunum yaptı.
Son olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SAHUM Müdürü Prof. Dr Erdem ÖZKARA, hekimlerin tıbbi müdahaleden sonra karşılaştıkları davalar ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Panelin son bölümünde dinleyicilerden gelen sorular panelistlerce cevaplandı.
Baro Başkanımız Ekrem DEMİRÖZ’ün panelistlere plaket takdimi panel sona erdi.
Panele, meslektaşlarımızın katılımının yanında, konunun ilgileri olmaları nedeniyle davet edilen Bursa Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları da katıldılar.