Çağlayan adliyesinde mesleğe ve meslektaşlara yönelik çirkin saldırıyı kınadığımız basın açıklamamız nedeniyle Baromuz üyesi 18 meslektaşımız hakkında başlatılan soruşturma için, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karara yönelik 16.01.2014 perşembe günü saat:12.15 'de Adalet Sarayı önünde bütün meslektaşlarımızla basın açıklaması yapılmıştır (16.01.2014)

• BURSALI 18 AVUKAT HAKKINDA BAŞLATILAN SORUŞTURMADA “KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR” KARARI ÇIKTI.

• BURSA BAROSU BAŞKANI AVUKAT EKREM DEMİRÖZ: HÂKİM VE SAVCILAR GİBİ AVUKATLAR DA ADLİYELERİN GERÇEK SAHİPLERİDİR…

Gezi Parkı olaylarını protesto ederken polis tarafından İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan meslektaşlarına, Bursa Adliye Sarayı içinde basın açıklamasıyla destek veren avukatlar hakkında açılan soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlanmasının ardından, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Gezi olayları sonrasında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alınan meslektaşlarına destek olmak için Bursa Adliyesi’nde basın açıklaması düzenleyen ve haklarında soruşturma başlatılan 18 avukat için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi.

Meslektaşlarına destek olmak adına Bursa Adliye Sarayı içinde basın açıklamasıyla destek veren avukatlar hakkında açılan soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlanmasını değerlendirmek için Bursa Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 15.01.2014’te soruşturmaya son verip, kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi ve bu karar, Bursa Barosu’nun dik duruşu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuka uygun değerlendirme yapmasının bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

--- ADLİYELERİN GERÇEK SAHİPLERİYİZ ---

Avukatlık mesleğine ve meslektaşlarına yönelik yapılacak her türlü haksızlığı karşı dik duracakların söyleyen Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, "Savunma, yargının eşit kurucu unsurudur. Tıpkı hâkim ve savcılar gibi, avukatlar da adliyenin gerçek sahipleridir. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı protesto edeceğimiz yer ise doğal olarak adliyedir.” dedi.

Gezi Olayları sonrasında İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan meslektaşlarına destek verdikleri Bursa Adliyesi’nde yapılan basın açıklamasında atılan sloganlarda suç unsurunun olmadığını hatırlatan Ekrem Demiröz, “Ne basın açıklamamızda ne de attığımız sloganlarda hiçbir suç unsuru yoktur. Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın bu kararını biz örnek karar olarak görüyoruz” diye konuştu.

Avukatların sadece hukuk ve adaletin sağlanması adına kavga verdiğini söyleyen Ekrem Demiröz, “Biz artık bu ülkede iktidarın taleplerine göre değil, hukukun ve adaletin gereklerine göre karar veren hâkim ve savcılar istiyoruz. İşte bu talebin bilinen adı Yargı Bağımsızlığı’dır” diye konuştu.

Bursa Adliyesi önündeki basın açıklamasına İstanbul ve Ankara Barolarına kayıtlı avukatlar da katılım sağladı.

EK: BASIN AÇIKLAMASI METNİ