Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Kormaz'ın Kayseri'de 3 Şubat 2014 tarihinde görülen davasının ilk duruşmasına Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu'nu temsilen Av.Kemal Özgür Yetkin Katılmıştır. (10.02.2014)

Haziran Ayında ,otoriter yönetime karşı Taksim'de başlayan ve tüm ülkeye yayılan 'Gezi' eylemleri Eskişehir'de de gerçekleşmiştir.

Eskişehir'de 'Gezi' eylemine katılan, Ali İsmail Korkmaz polisin sıktığı biber gazından kaçarken, girmiş olduğu ara sokakta tekme ve sopalarla dövülerek öldürülmüştür.

Ali İsmail Korkmaz Davası , normal koşullarda Eskişehir'de görülmesi gerekirken, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülmesine karar verilmiştir.

Kayseri'ye giderken Eskişehir'de bulunan Ali İsmail Korkmaz Heykeli'ne Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak karanfil bırakılmıştır.

Ali İsmail Korkmaz Davası'nın ilk duruşması ,3 Şubat 2014 tarihinde Kayseri Adliyesi eski binasında görülmüştür.

Dava ,Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2013 /212 Esas numarası ile devam etmektedir.

Duruşmada Ali ismail Korkmaz Ailesi'ni 300'e yakın avukat temsil etmiştir.

Duruşmayı milletvekilleri,parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu izlemiştir.

Davaya ,Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu'nu temsilen Av.Kemal Özgür YETKİN katılmıştır.

Beşi tutuklu , sekiz sanığın yargılandığı duruşmada tutuklu sanıkların tutuk halinin devamına, tutuksuz sanıkların tutuklanması taleplerinin ise reddine ,karar verilmiştir.

Bir sonraki duruşma tarihi ise 12 Mayıs 2014 olarak belirlenmişir.