Bursa Barosu’nun Kadının Statüsü Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği “Kadın ve Şiddet Konulu Gazete Kupürleri Sergisi”nin açılışı 10 Mart 2014 Pazartesi günü yapıldı. Sergi 10 Mart 2014 Cuma gününe kadar gezilebilecek. (10.03.2014)

Bursa Adliyesi, 5 gün boyunca “Kadın ve Şiddet” temalı olan ve yaklaşık 500 gazete kupüründen oluşan sergiye ev sahipliği yapacak.

Bursa Adliyesi’nin girişinde 14 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak sergide, kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının basına yansımalarından çarpıcı örnekler Bursalıların dikkatine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Adliyesi’nin ilk kez böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. Demiröz, “Bu sergiyi burada açmak oldukça önemli. Kadın ve şiddet sözcüklerinin hep bir arada oluşu, ciddi anlamda toplumsal bir problemdir. Şiddete maruz kalan değil, şiddete başvuran utanmalıdır. Zayıf olan, şiddete muhatap olan değil şiddete başvuran kişidir. Bu hastalıklı kültürün, kadına yönelik şiddetle kendini egemen kılmaya çalışan bu zavallı kültürün mutlaka yerle bir edilmesi gerekir” dedi.

Sergiyi kadınlar için açmadıklarını söyleyen Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Biz, bu sergiyi şiddete uğrayan kadınlarımız için açmadık, aksine şiddete başvuran ve bu egemen kültürün temsilcileri olan erkekler için açtık” diye konuştu.

İlknur Kutucu: Her ay bir sergi açacak malzeme çıkıyor. Biz bu malzemenin çıkmamasını istiyoruz.

Sergide yer alan gazete kupürlerini derleyen Kadının Statüsü Derneği’nin Başkanı Avukat İlknur Kutucu da serginin açılışında yaptığı konuşmada, serginin Bursa Adliyesi’nde açılmasının manidar olduğunu söyledi. Kutucu, “Maalesef ki, basında yer alan haberlerde, kadına karşı şiddet konusunda hemen hemen her ay bir sergi açacak kadar malzeme var. Biz bu malzemenin azalması için gayret gösteriyoruz. Kadının insan haklarına ulaşması için gayret gösteriyoruz. İnsan haklarına ulaşmanın önündeki en büyük engel olan şiddetin kaldırılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.