BURSA BAROSU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 3 kadın Baro Başkanı'nın ve önceki dönem Baro Başkanımız Av.Asude Şenol'un konuşmacı olarak katıldıkları 'Türkiye’de Kadın Olmak' konulu panel 14 Mart cuma günü gerçekleştirildi. (18.03.2014)


Bu Haberi

Bu Haberi

Tweetle





3 KADIN BARO BAŞKANI BURSA’DA BULUŞTU.
BURSA BAROSU'NDAN ‘TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK’ PANELİ


Bursa Barosu, 14 Mart cuma günü “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu panel düzenledi. Türkiye’de halen görevde bulunan 3 kadın Baro Başkanı Bursa’da buluştu.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirilen panel Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirilen panel Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında kadına yönelik şiddet, çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarının haklarının teslimi, bürokrasi ve siyasette kadının yer edişi konularının altını çizerken ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konusunun kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Panelde oturum başkanlığını Avukat Canan Şener yaparken, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, Bursa Barosu 23’üncü Başkanı Asude Şenol ve Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu oturuma konuşmacı olarak katıldı.

Oturum Başkanı Canan Şener, “Kadınlar aynı iş gücünü gösterdiği halde erkeklere kıyasla dünya genelinde daha az ücretle çalıştırılıyor. Dünya nüfusunun yüzde 50’sinin kadın olmasına rağmen temsilde kadın varlığı bu orana göre çok gerilerde kalmış durumda. Türkiye’de Kadın Olmak başlığıyla neler yapabileceğimizi tartışmak üzere bu oturumda bulunuyoruz” dedi.

Bursa Barosunun 23’üncü başkanı Asude Şenol, ‘Kadının Yaşamına Genel Bakış’ başlıklı konuşmasıyla oturuma katılırken, Türkiye’de kadın olmak kadar birey olmanın da zor olduğunu vurguladı.

Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur oturuma ‘Çalışma Hayatında Kadın’ konulu konuşmasıyla; Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, ‘Temsilde Kadın’ konulu konuşmasıyla ve Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ise ‘Hukuk ve Kadın’ konulu konuşmasıyla katıldı.

Dünden bugüne tarihsel süreç içerisinde Türkiye’de kadın olmanın portresinin çizildiği panelde, kadına pozitif ayrımcılıkla sağlanacak cinsiyet eşitliğinin yaratacağı olumlu değişiklikler üzerinde söyleşildi. Değişik meslek grupları üzerinde yapılan araştırmaların istatistiki verileri ile Türkiye’de kadının meslek hayatına katkıları oransal olarak yıl bazında değerlendirildi. Toplumsal yaşamda kadının maruz kaldığı psikolojik ve fiziki şiddete karsı alınan yasal tedbirler ve tedbirlerin uygulanabilirliği üzerinde duruldu; Baroların kadının bilinçlendirilmesi ve toplumsal şiddetin önlenmesi yönünde gösterdikleri çaba ve çalışmalardan bahsedildi.

Bursa’daki sivil toplum kuruluşları gönüllülerinin de ilgi gösterdiği panelin sonunda Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz tarafından oturum başkanı ve konuşmacılarına plaket takdim edildi.



























 
 

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA
Telefon (0224) 251 66 06
Faks (0224) 251 62 49
E-Posta baro@bursabarosu.org.tr
CMK Servisi - Telefon (0 224) 272 50 44 – 272 50 67
Adli Yardım Servisi - Telefon (0 224) 223 28 23