BASIN AÇIKLAMASI (24.03.2014) (24.03.2014)

BASINA VE KAMUOYUNA

Türkiye zor günlerden geçiyor. Hukukun, hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı bir süreci yaşıyoruz.

17 Aralıkta ortaya dökülen ilişkiler tartışılmak ve izah edilmek zorundaydı. Yani, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları iktidar tarafından aydınlatılmalıydı.

Ancak bu yapılmadı. Soruşturmaların önü kapatıldı. Tüm iddialar örtülmek istendi. Binlerce polisin, yüzlerce hakim ve savcının yerleri değiştirildi, görev yapanlar etkisizleştirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısı değiştirildi. Hakim ve savcılar Adalet Bakanı üzerinden iktidarın emir ve arzularına terkedildi. Bağımsız ve tarafsız yargıdan geriye ne kalmışsa tamamı yok edildi. Böylece adalete olan inanç sıfırlandı.

Sonra internet yasası değiştirildi. Şimdi ise twitter erişime yasaklandı. Bu durum başka yasaklarında işaretidir. Ülkemiz adım adım diktatörlüğe sürükleniyor.

Oysa biz demokratik bir ülke, bağımsız yargı ve özgür savunma istiyoruz. Çünkü bağımsız ve tarafsız yargı varlık sebebimizdir. Biz avukatlar halkın hak arama özgürlüğünün temsilcileriyiz. Bu gidişe öncelikle tepki vermesi gerekenler elbetteki bizleriz. Ancak bu mücadeleyi tek başımıza yürütemeyiz. Halkın desteğine ihtiyacımız var. Adalet öncelikle halk için gereklidir. Çünkü biliyoruz ki adalet duygusunu yitiren toplumların geleceği yoktur.

Bu nedenle bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününü farklı kutlayacağız. Hedefimiz o gün halkla buluşmaktır ve adalet isteğimizi birlikte haykırmaktır.

Kamuoyu kesinlikle şunu bilmelidir. Bu çöküşe ve yozlaşmaya kimler suskun kalırsa kalsın, Barolar ve Barolar Birliği asla susmayacaktır.

Saygılarımızla.

Bursa Barosu Başkanı