4. CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ 29 Nisan 2014 Salı günü Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. (30.04.2014)

Bursa Barosu tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen 4’üncü Cezaevi Çocuk Şenliği, 29 Nisan 2014 Salı günü gerçekleştirildi.

Bursa E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte suça sürüklenen tutuklu çocuklara yönelik eğlence programı düzenlendi. Programa Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sadık Bölek, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Cezaevi Müdürü Oktay Yıldırım, Futbolcu Sercan Yıldırım, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, Bursa Barosu avukatları ve TEGV üyeleri katıldı.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, etkinlikte yaptığı konuşmasında etkinliğin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol üstlenen Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonuna ve destek verenlere teşekkür ederken, çocuk mahkûmlara yönelik “Sizin sözlere değil hayatın kendisine ihtiyacınız var. Bunu biz size sunamayız ama hayatın gerçeklerine ulaşmanızda sonuna kadar yanınızda oluruz. Asla vazgeçmeyin ve bir daha buraya dönememek üzere onurlu bir hayat geçirmek için mücadele edin” ifadelerini kullandı.

Programda çocuklar, animasyon ekibinin onlara özel hazırladığı oyunlar ve kendi yeteneklerini sergiledikleri çeşitli yarışmalar ile eğlenirken sihirbaz Apturi’nin sihir gösterisini de ilgiyle izlediler.

Pekin İlkeleri gereğince, genç insanların “kabahatli” ya da “suçlu” olarak damgalanmaktan olumsuz yönde ve önemli oranda etkilenmemeleri ve zarar görmemeleri açısından, küçüğün afişe olması veya damgalanması gibi zararlara yol açabilecek durumların önlenmesi için gizliliğe azami özenin gösterilmesi öngörülmektedir. Gizlilik ilkesi, aleniyet kuralının bir istisnası olup, küçüğün kimliğinin ortaya çıkmasına neden olabilecek her tür bilginin yayınlanmasının yasaklanmasını öngörmektedir. Bu sebeple, suça sürüklenen çocukların afişe edilmediği fotoğraflar seçilerek paylaşılmıştır.

Yalnız değildik...
Bursa Barosu’nun, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın desteğiyle Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlediği “4. CEZAEVİ ÇOCUK ŞENLİĞİ”nin gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan; Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Bursaspor Kulübüne, Yıldırım Beyazid Inner Wheel Derneği, Nilüfer Rotaract Kulübü, Bademli Rotaract Kulübü, Köseleciler firmasına, TEGV Bursa Öğrenim Birimi, Vedat Sözügeçer, Sercan Yıldırım, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Pınar Göz, Serap Demirkan Çelikkol, Münevver Arar, Engin Balta ve Murat Demirci’ye teşekkür plaketi verildi.