Bursa Baro Tiyatrosu- Tiyatro Advocato, Arthur Miller‘ın “Cadı Kazanı” adlı oyununu ile Ahmet Vefik Paşa sahnesindeydi. (05.05.2014)

Tiyatro Advocato Cadı Kazanı ile AVP SAHNESİNDEYDİ.

Bursa Barosu Tiyatrosu 'Tiyatro Advocato' tarafından 29 Kasım 2013’de prömiyeri yapılan Arthur Miller’in “Cadı Kazanı” adlı oyunu, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ve 4. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde Uğur Mumcu Sahnesi’nde oynanmıştı. Bu kez AVP Sahnesinde seyirci ile buluşan oyun büyük beğeni topladı. Oyun bu sezon gördüğü ilgi nedeniyle Eylül ayından itibaren sahnelenmeye devam edecek.

Genel Sanat Danışmanlığını Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Özer Tunca'nın yaptığı ve 10. yılını dolduran Tiyatro Advocato, bu yıl İzzet Boğa’nın yönetmenliğini üstlendiği “Cadı Kazanı” ile başarılı bir sezon geçirdi. Tiyatroseverlerin ilgiyle izlediği topluluk güçlü repertuarları ile dikkat çekiyor. Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve çok sayıdaki seçkin davetlinin katıldığı gecede oyunun bu sezondaki son gösterimi yapıldı.

1692 yılında ABD’nin Salem kentinde cadılıkla suçlanan bir grup insan ve bu insanlara yönelik mahkemenin aldığı idam kararlarını konu alan oyunun ardından yönetmen İzzet Boğa’ya çiçek takdim eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu Tiyatro Advocato ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Tiyatro Advocato’nun önemli bir işe imza attığını söyleyen Ekrem Demiröz, “Bursa Barosu her zaman sanatın ve sanatçının destekçisi olmayı sürdürmüştür ve sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Cadı Kazanı Hakkında:
1692 yılında ABD’nin Salem kentinde cadılıkla suçlanan bir grup insan, mahkeme kararıyla idam edilir. Cadı Kazanı, zulmün ve şiddetin doruğa çıktığı bu dönemi anlatır. Anlatılanlar, özgür düşünceye yaşama hakkı tanımayan birtakım bağnaz Hıristiyan’ın, dini inançları kullanarak, toplumsal düzeni ve hukuku ele geçirmelerinin ibret dolu hikâyesidir. Arthur Miller (1915-2005), bu korkunç ve unutulmaz olayı sahneye taşıyarak, 1950'lerin ABD’sinde, çok sayıda sanatçı ve entelektüelin yaşamlarını karartan McCarthy dönemine kalıcı ve çarpıcı bir eleştiri yöneltmek istemiştir.