BURSA BAROSU'UNDAN SALDIRIYA UĞRAYAN ŞAYPA MARKETLERİNE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ. (07.11.2007)

BURSA BAROSU ŞAYPA’YA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Hakkari’de 12 askerin şehit edilmesinden sonra yapılan gösterilerde saldırıya uğrayan Şaypa Marketlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bursa Barosu üyeleri, yaşanan olayları kınadı.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Asude Şenol, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Başkanı Avukat Göksel Özerkan, Ahenk ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Hayati Selamet, Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Avukat Ramazan Cengiz Kocabey, Şaypa Altıparmak Şubesini ziyaret ederek yapılan saldırıyı kınadı.

Bursa Barosu Başkanı Asude Şenol, Bursa’da yaşanan protesto gösterileri sırasında yaşanan üzücü olayların ve mağaza tahriplerinin karşısında olduklarını belirtti. Demokratik hukuk devleti savunucuları avukatlar olarak Şaypa’ya yapılan saldırıları kabul edemeyeceklerini anlatan Şenol, “Biz hak ve hukuğa ters düşülerek yapılan her işin karşısında olacağız” dedi. Hiç kimsenin sorumlu olmadığı bir şeyden dolayı cezalandırılamayacağına vurgu yapan Şenol, sorumlu olsa bile cezanın devletin yasal organları tarafından verilebileceğini söyledi. Hakkın ve hukukun çiğnendiği her yerde bulunacaklarını belirten Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bursa Barosu olarak tüm hukukçuların karşı durması gereken bir saldırının yapıldığı Şaypa’ya gelme amacımız bu olayı kınamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sorumluluk sahibi vatandaşları olarak yaşanan olaylardan ötürü son derece üzgünüz.”

Yüzyıllardır farklı kültürlere mensup insanların bu topraklarda sorunsuz olarak bir arada yaşadığını hatırlatan Şenol, etnik kökenlere bağlı olarak yapılan ayrımcılığın Türkiye’yi büyük tehlikelere sürükleyeceğini ifade etti.

Şaypa Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Yusuf Şaylı da, yaşanan olayların büyük bir provokasyon olduğunu dile getirdi. Bursalı vatandaşların sağduyulu davranarak bu tür olaylara geçit vermemesi gerektiğini ifade eden Şaylı, hukukçular tarafından desteklenmelerinin anlamının büyük olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bursa Barosu üyeleri marketten alışveriş yaparak, Şaypa’ya yapılan saldırıya karşı tepkisini gösterdi.