KINIYORUZ: İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı meslektaşımız Av. Ömer Kavili’ye, gözlemci olarak takip ettiği duruşma sonrasında adliye içerisinde kolluk güçleri tarafından saldırıda bulunulmuştur. (05.09.2014)

KINIYORUZ!

Görevi, kamu düzenini ve toplum güvenliğini sağlamak olanların “darp eden şüpheliler” konumunda bulunması vahimdir. Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda kolluk kuvvetleri daha hassas davranmalıdır.

“Adil yargılanma hakkı”, Anayasal bir haktır, “savunma” adil yargılanma hakkının teminatıdır. Savunmanın engellenmesi, adil yargılanma hakkının zarar görmesi anlamına gelmektedir.

Gerçek hukuk devletine ulaşmak için keyfilikten uzaklaşmamız şarttır. Adına “güvenlik gücü” denilen kamu görevlileri, yaptıkları bu eylemin hesabını hukuk önünde vermelidir.

Savunma hukukun olmazsa olmazıdır ve bir gün herkese gerekli olacaktır.

Meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, İstanbul Barosu’na ve meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 05.09.2014

Ekrem Demiröz
Bursa Barosu Başkanı