Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Adliye Bahçesinde düzenlenen törenle anıldı. (12.11.2014)

BURSA BAROSU BAŞKANI EKREM DEMİRÖZ: NE MUTLU BİZE Kİ BİZİ KUL BİLİNCİNDEN İNSANLAŞMA BİLİNCİNE TAŞIYAN BİR LİDERİMİZ OLDU

Bursa Barosu tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 76’ncı ölüm yıldönümünde anmak için tören düzenlendi.

Bursa Adliyesi önündeki törene Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Saat 09.05’te çalan sirenlerle birlikte yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “Böyle büyük hayatı olan insanların ölüm günlerinde yas tutulmaz” dedi.

Atatürk gibi bir kişinin bu topraklar üzerinde yaşamasının gurur verici bir durum olduğunu ifade eden Ekrem Demiröz, “Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kişinin yaşamış olması kutsanacak, gururla hatırlanacak bir durumdur. Ne mutlu bize ki zor zamanlarda bizi kul bilincinden insanlaşma bilincine taşıyan ve özgürleşmemizi sağlayan bir liderimiz oldu. Bugün hatırlamamız gereken tek şey budur. Bugün yas değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün neler yaptığını tekrar hatırlıyor ve 10 Kasım’ı onun eserlerini yad etmek için bir vesile olarak görüyorum” diye konuştu.